HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach Zwolle staat als een huis

Succesvol eerste jaar voor ‘nieuwe’ bouwmarkt

Klussers uit Overijssel kunnen alweer een jaar genieten van alle voordelen van Hornbach. De Zwolse vestiging van deze groeiende bouwmarktketen staat als een huis en trekt dagelijks een grote stroom aan bezoekers. Deze vliegende start is volgens vestigingsmanager Tonnie Balkema te danken aan alle klushelden, van klanten tot medewerkers. “Onze collega’s zetten zich echt met hart en ziel in voor de klanten. Dag in, dag uit. Gaaf om dat van dichtbij te mogen meemaken.”

De trotse vestigingsmanager had zich geen beter eerste jaar kunnen wensen, maar is ook realistisch. “Met zijn allen hebben we onze schouders eronder gezet om van deze nieuwe vestiging in korte tijd een begrip in de regio te maken. We willen dit niveau natuurlijk vasthouden en de verwachtingen van onze klanten blijven overtreffen. Dat betekent elke dag weer het beste uit onszelf halen om ervoor te zorgen dat onze klanten terug blijven komen. En daarbij kunnen we alle hulp gebruiken van nieuwe collega’s! Nieuwe medewerkers die de klanten op één zetten, hen van goed klusadvies kunnen voorzien en bereid zijn een stapje extra te zetten. Op dit moment zoeken we vooral versterking in verkopers en sanitairspecialisten.”

Hele jaar door laagste prijzen
Het is Balkema in dit eerste jaar opgevallen dat Hornbach Zwolle klussers aantrekt uit heel Overijssel, en nog verder. “Het nieuws dat je bij ons aan de slag kunt met elk soort klusproject, is duidelijk overgekomen. Als mensen hier voor het eerst komen, zie je ze ook echt hun ogen uitkijken. De brede paden en hoge stellingen, het assortiment van 120.000 artikelen. Hun ogen worden groter als ze onze lage prijzen zien en hun oren klapperen als ze horen dat wij het hele jaar door de laagste prijzen hebben. En laten we eerlijk zijn, want we blijven Nederlanders, dat is ook wel een belangrijke reden voor mensen om naar Hornbach te gaan.”

Voordelen voor Profi’s
Wat alle klanten gemeen hebben, is dat hun bezoek aan Hornbach het begin of vervolg is van hun klusproject, hoe klein of groot ook. “Voor iedereen is het passen en meten om in het drukke leven van tegenwoordig met een bouwproject aan de slag te gaan”, weet Balkema. “Wij zijn als team ook echt trots op de mensen die hun mouwen opstropen. Het leuke daarbij is dat je die klushelden hier in de winkel alleen maar enthousiaster ziet en hoort worden over hun eigen project. Dat geldt ook zeker voor alle professionele klussers, die dankzij onze speciale ProfiService van alle gemakken zijn voorzien. Dit concept heeft de afgelopen tijd echt een vlucht genomen bij heel Hornbach, vele duizenden professionele klussers hebben zich al aangesloten. Zij profiteren dagelijks van alle voordelen, zoals het op rekening betalen met de ProfiCard, één vast aanspreekpunt en natuurlijk een eigen balie!”

Geheimtips voor houtwerk buitenshuis
Bij Hornbach in Zwolle is er altijd iets te doen. Tijdens het jubileum is er een speciale projectshow houtbescherming. Balkema: “Ons eenjarig bestaan valt toevallig samen met het aanbreken van de lente, dus met het buitenleven. Veel mensen hebben door die mooie dagen eind vorige maand al de smaak te pakken, dus dan komen tips and tricks over het beschermen van houtwerk precies op het goede moment. Bij onze projectshow krijgen bezoekers advies over hoe ze hun houtwerk buitenshuis op de juiste manier kunnen beschermen, zoals met beitsen, oliën en lakken. Alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat schuttingen, gevels en kozijnen een langere levensduur hebben. Dus kom gezellig langs om inspiratie op te doen en beschermingsproducten zelf uit te proberen.”

De projectshow `Hout beschermen’ vindt bij Hornbach Zwolle plaats in maart en april. Deelnemen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De demonstraties zijn op vrijdagen van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur en 16.00 tot 17.00 uur. De professionals van Hornbach vertonen het eerste half uur hun kunsten, waarna iedereen die zin heeft, zelf de handen uit de mouwen kan steken.

Lees ook ...