HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACHhelpt bouwt blokhut bij Scouting Sint Jan Moergestel

Al 60 jaar verzorgt Scouting Sint Jan Moergestel activiteiten voor de plaatselijke jeugd. De kale vlakte op hun terrein kon wel wat aankleding gebruiken voor het echte scoutinggevoel. Omdat de vereniging daar niet de middelen voor had, toverden de vrijwilligers van HORNBACHhelpt het terrein om tot kampeerplek met blokhut, zodat de jeugd kan genieten van ruimte en de natuur.

Dit jaar bestaat Scouting Sint Jan Moergestel 60 jaar. De vereniging wil dit jubileum groots vieren, onder meer met een mooi project. “Scouting”, zegt pandbeheerder Peter van de Wouw, “is meer dan een vereniging. Waar voetbalclubs, basketbalclubs of tennisclubs één sport doen, doen we bij scouting alles. Van pionieren en sporten tot bezigzijn in de natuur, bij scouting doen we het allemaal. We draaien onze hand nergens voor om.” Een perfecte werkplek, dus, voor de vrijwilligers van HORNBACHhelpt.

 

Zware, grote klus
Binnenkort plaatst gemeente Oisterwijk speeltoestellen op het scoutingterrein. Ruim een jaar geleden liet ze de omgeving rondom de scouting al beplanten. Ook werd een waterzak van 40×40 meter en 4 meter diep verwijderd. Vanwege de vernieuwde riolering bleek die immense zak niet langer nodig. Het overgebleven gat werd opgevuld met zand en bosgrond. Scouting Sint Jan Moergestel wilde dit ongebruikte stuk grond de echte scoutinguitstraling geven met karakteristieke bebouwing, zoals een blokhut. “Maar voor ons is dat nogal zwaar werk. Het kost bovendien wel wat, en dat hebben wij niet zomaar liggen,” zegt Peter. Daarom besloot hij HORNBACHhelpt in te schakelen.

 

Zeven BigBags van 1.200 kilo zand
Raymond Boogaarts, projectcoördinator van HORNBACHhelpt in Tilburg, had meteen zin het terrein van de scoutingclub te bebouwen. “We hebben allerlei soorten projecten uitgevoerd, maar een blokhut bouwen hadden we nog nooit gedaan. Toen Peters verzoek binnenkwam, vond ons team het dus een mooi project om direct aan te pakken.” Met drie vakkundige klussers en zeven BigBags van 1.200 kg zand ging HORNBACHhelpt op donderdag 16 mei naar Moergestel. Daarnaast regelde Raymond een bouwpakket voor de blokhut en liet hij 40 vierkante meter bestrating afleveren. “Je hebt vlakke grond nodig, anders blijft de blokhut natuurlijk niet staan,” aldus Raymond. De vrijwilligers rondden dit enorme karwei ruim binnen de tijd af. Hoewel er voor het project twee dagen gepland waren, stond de blokhut op de nieuwe bestrating in één dag als een huis.

 

Iets extra’s voor de samenleving
Raymond benadrukt dat de maatschappelijke waarden van Scouting Sint Jan Moergestel en HORNBACH dicht bij elkaar liggen: “Beide organisaties zetten een stap extra voor de samenleving. Zoals scouting meer dan een vereniging is, zo is HORNBACH meer dan een projectbouwmarkt. Allebei geven we mensen graag het gevoel dat ze er nooit alleen voor staan.” En ook HORNBACHhelpt stond er dit project niet alleen voor. Vier vrijwilligers van de scouting hielpen de hele dag mee. Peter heeft genoten van de samenwerking: “Prachtig om onze vrijwilligers en die van HORNBACHhelpt samen te zien klussen. We zijn dankbaar voor het resultaat dat we zelf nooit voor elkaar hadden gekregen. Het wordt vast een geweldig 60-jarig jubileum.”

Lees ook ...