HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACHhelpt bouwt overdekte rustplek bij BMX Zaanstad

HORNBACHhelpt bouwt overdekte rustplek bij BMX Zaanstad

Sinds de officiële opening van BMX Zaanstad op 1 juni dit jaar loopt het storm met enthousiaste, jonge bezoekers. De eigenaars wilden een overkapping en twee picknicktafels laten plaatsen op het grasveld, waar bezoekers water, rust en eerste hulp kunnen krijgen. Omdat de eigenaars slechts met zijn tweeën zijn en over een bescheiden budget beschikken, schoten de vrijwilligers van HORNBACHhelpt te hulp en bouwden ze de centrale uitvalsbasis.

Al sinds de coronatijd zet BMX Zaanstad zich in voor Zaanse jongeren. Oprichter Michael van der Meer licht toe: “Ik wilde de fietssport naar Zaanstad halen, want kinderen in deze regio fietsen nauwelijks. Sowieso bewegen ze niet genoeg.” Michael wilde dat veranderen. “We zamelden tweedehands crossfietsen in, knapten ze op en doneerden ze aan kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben om de lokale jeugd lekker te laten crossfietsen.” Omdat BMX Zaanstad twee weken geleden pas officieel openging, steeg het aantal bezoekers explosief. “Daardoor was de noodzaak van een centrale post voor een rustmoment, een watertje en EHBO-spullen nog groter geworden”, aldus Michael.

 

Eigen geld volledig naar vereniging

Michael beheert BMX Zaanstad met zijn vrouw. Samenkwamen ze op het idee van een flinke overkapping en twee robuuste picknicktafels. Maar zonder geld en vrijwilligerskonden ze weinig beginnen. “We zijn helemaal alleen en steken al ons geld in de vereniging zelf”, legt Michael uit. “In onze zoektocht naar een creatieve oplossing vertelde een vriend van me over Stichting HORNBACHhelpt. Hun team vrijwilligers had eerder een Zaanse kinderboerderij verbouwden geschikt gemaakt voor kinderen met autisme.” Michaeltrok de stoute schoenen aan en vroeg de vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt of zij in actie wilden komen voor BMX Zaanstad.


Twee picknicktafels, een overkapping en een extraatje…
Sergio Tjin A Djie, projectcoördinator van HORNBACHhelpt in Zaandam, werd meteen enthousiast van de aanvraag van BMX Zaanstad. “Maatschappelijke projecten als dit zijn leuk om te doen. Niet voor niets kunnen we altijd rekenen op een vaste groep vrijwillige en handige medewerkers die goed op elkaar zijn ingespeeld.” Op woensdag 19 juni ging Sergio met 5 vrijwilligers naar BMX Zaanstad. Ze maakten een overkapping ter grootte van een carport en zetten twee stevige picknicktafels neer. “Al deze units zijn gemaakt van het sterkste hout, dat wel tegen een stootje kan. Binnen 8 uur waren we klaar. Als extraatje gaven we het geheel een likje verf en zorgden we voor aankleding met twee schaduwdoeken”, zegt Sergio. “Het oog wil ook wat, toch?”

 

Klaar voor de zomer dankzij HORNBACHhelpt
Sergio kijkt met tevredenheid terug op het project bij BMX Zaanstad: “Het is zo’n goed initiatief om Zaanse kinderen meer te laten bewegen. Deze club wil echt iets betekenen voor de samenleving. Mooi dat we ze daarbij hebben kunnen helpen.” Ook Michael en zijn vrouw vinden het project meer dan geslaagd. Vooral de betrokkenheid van de vrijwilligers van HORNBACHhelpt waarderen ze: “Het team denkt en leeft met je mee. Je voelt gewoon dat ze graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Dankzij hun hulp bij dit project zijn wij helemaal klaar voor de zomer!” Als bedankje ontving het team van HORNBACHhelpt een beker en kreeg elk lid zelfs een BMX-medaille mee.

Lees ook ...