HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
HORNBACHhelpt en 10,000 HOURS slaan handen ineen

HORNBACHhelpt en 10,000 HOURS slaan handen ineen

Vrijwilligers door het hele land in actie voor jongeren met een beperking

Vele handen maken licht werk. En dus slaan Stichting HORNBACHhelpt en vrijwilligerscommunity 10,000 HOURS de handen ineen. Op zaterdag 19 september werken zij samen aan de unieke, grootschalige vrijwilligersactie #INTHISTOGETHER. Op tien locaties verspreid door het land gaan meer dan 200 vrijwilligers aan de slag, om de tuinen van zorglocaties voor jongeren met een beperking kleur te geven.

“Sinds de uitbraak van het virus is eenzaamheid een alsmaar groter wordend probleem, zeker en vooral bij kwetsbare groepen” legt Vera Donkers, communicatiemanager van 10,000 HOURS uit. “Met #INTHISTOGETHER activeren we jongeren om zich in te zetten voor mensen voor wie het leven in deze tijd een stuk minder vanzelfsprekend verder gaat. Uit gesprekken met zorginstellingen uit ons netwerk bleek telkens opnieuw hoe zwaar de afgelopen periode is geweest, bijvoorbeeld omdat bewoners hun familieleden maandenlang niet mochten zien. De effecten daarvan zijn blijvend merkbaar. Om de bewoners, in dit geval jongeren met een beperking, te laten weten dat zij er niet alleen voor staan, laten de deelnemers een speciale persoonlijke boodschap achter op hun gemaakte tuinprojecten. De samenwerking met Stichting HORNBACHhelpt,die de benodigde materialen en kennis levert, in combinatie met onze jarenlange ervaring met trainingsprogramma’s en vrijwilligersdagen komt wat mij betreft heel mooi samen in een passend concept bij deze onzekere tijd.”

Moestuinbakken, bankjes en vogelhuisjes
“Samen bouwen aan de samenleving, dat is ons motto”, vertelt Maarten Post van Stichting HORNBACHhelpt.“Dit sluit uitstekend aan bij de gedachte achter 10,000 HOURS die krachten bundelt om maatschappelijke problemen aan te pakken. Wij zijn dan ook blij om de handen ineen te slaan met 10,000 HOURS. We zijn letterlijk en figuurlijk #INTHISTOGETHER. Onze vrijwilligers zijn meteen de werkplaats in gedoken: bouwtekeningen maken en materialen verzamelen. Gereedschap, plaatmateriaal, verf, tuinaarde en planten. Inmiddels ligt alles klaar om eigenhandig kleurrijke tuinbanken, vogelhuisjes en moestuinbakken te bouwen. Aanstaande zaterdag gaan we samen met meer dan 200 vrijwilligers aan de slag. Dat doen we uiteraard met inachtneming van de corona richtlijnen en niet bij de zorginstellingen zelf. De gemaakte tuinprojecten worden na afloop naar de zorglocaties gebracht, om de jongeren die momenteel een risicogroep vormen zo veel mogelijk te beschermen. Van het Drentse plaatsje Vries tot Zeist en het Brabantse Eersel, door het hele land komen we in actie. We kijken er al naar uit!”

 

Lees ook ...