Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACHhelpt vervult wens Die Buytenweye

Vrijwilligers knappen tuin van Delftse woonzorgcentrum op

Het wordt genieten voor de 143 bewoners van Die Buytenweye, het Delftse woonzorgcentrum van zorginstelling Pieter van Foreest. Met een tiental vrijwilligers en de benodigde materialen ging Stichting HORNBACHhelpt er vandaag, tussen de regenbuien door, aan de slag. Precies op tijd voor het zomerse weer dat komende week wordt verwacht, knapten zij de tuin van het Delftse woonzorgcentrum op.

“Meer beleving en de tuin toegankelijker maken voor bewoners en hun familieleden. Dat was de wens van Die Buytenweye”, vertelt Leo Wubben, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpten tevens coördinator van dit project. “Want buiten zijn is ontspannen en gezond.” Die wens hebben ze vandaag in vervulling laten gaan. De tuin kreeg een volledige make-over. Allereerst bouwden de vrijwilligers van de stichting samen met vrijwilligers van Pieter van Foreest een overkapping. Ook zijn er schaduwdoeken opgehangen. Leo Wubben vervolgt: “Dat was een essentieel onderdeel van deze tuinrenovatie. Ouderen willen niet de hele dag op hun kamer zitten maar naar buiten. Maar dan moeten ouderen op warme dagen wel in de schaduw kunnen zitten.” Daarnaast werden dode planten verwijderd en is er gras aangelegd en is de wens van meer groen in de tuin voor Pieter van Foreest uitgekomen.

Tuinplezier voor jong en oud
José Rietveld, vrijwilligerscoördinator van Die Buytenweye laat weten: “Het is fantastisch wat we vandaag met elkaar bereikt hebben. Deze tuin is echt een meerwaarde voor ons woonzorgcentrum, een verlengstuk van de woonkamer. Bewoners en hun familieleden gaan er deze zomer volop genieten. Niets is leuker dan gezellig met de bewoners buiten koffiedrinken. Dat dit nu ook in de schaduw kan is helemaal geweldig voor onze ouderen. De bewoners kunnen niet wachten tot het buiten weer warmer wordt want ze hebben vandaag vele malen een kijkje gebracht om te kijken hoe het project vordert. Ook zij zijn erg blij met het resultaat!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall