HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

In handomdraai zelf meubels maken

Meubels maken, in die klusprogramma’s ziet het er altijd zo makkelijk uit. In de praktijk is het vaak zweten en vloeken. Toch is het mogelijk zonder veel moeite zelf een tafel in elkaar te zetten. Of om met eigen handen een opbergkist van precies de goede maat te maken. In februari geeft Hornbach een spoedcursus ‘Meubels maken’. De bouwmarkt laat gedurende de hele maand zien hoe men dit project zelf kan aanpakken.

De projectshows vinden plaats in alle vestigingen (Hornbach Geleen uitgezonderd) van de bouwmarkt annex tuincentrum, van 1 tot en met 23 februari. Wie graag van dichtbij wil aanschouwen wat de geheimen zijn van het maken van een tafel met steigerbuizen of opbergkist van steigerhout, kan voor demonstraties terecht op vrijdagen van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur en 16.00 tot 17.00 uur.

Niet meer afhankelijk

De experts van de bouwmarkt laten niet alleen de belangrijkste stappen zien om zelf meubels te maken, maar ze weten ook alles over de optimale materialen voor de realisatie; van het juiste gereedschap en toebehoren tot hout en verf. “Deze projectshows bieden de ideale gelegenheid voor iedereen die zijn woning graag helemaal naar eigen smaak wil inrichten”, aldus inkoopleider Hans van Bemmel. “Niet alleen kun je de inrichting op deze manier heel persoonlijk maken, maar het is ook de manier om zelf ruimteproblemen op te lossen. Zo ben je niet meer afhankelijk van de afmetingen die een leverancier aanbiedt. Je maakt er dus echt iets ‘eigens’ van.”

Lees ook ...