HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

In Zuid-Holland is het altijd dierendag

‘Schots en scheve’ hondenvilla in Dordtse achtertuin

46 procent van de inwoners van Zuid-Holland klust vaker dan eens per maand. Zuid-Holland staat daarmee op de eerste plek van meest fanatieke klusprovincies van ons land. Dat blijkt uit onderzoek van bouwmarkt Hornbach Nederland naar klusgedrag onder Nederlanders. Naast badkamers, keukens en andere verbouwingen in huis wordt er ook veel geklust voor huisdieren. Typisch voorbeeld van mensen die graag zelf de handen uit de mouwen steken voor hun huisdier, zijn Caroline en Michel uit Dordrecht. Zij gunnen hun trouwe Newfoundlanders de nodige luxe. Met als resultaat een heuse hondenvilla.

Uit het onderzoek blijkt dat als de klus geklaard is, meer dan de helft van de ondervraagden het resultaat graag online deelt. Caroline Kwetters-Beckman en haar man Michel zijn de trotse eigenaren van twee flinke, wollige viervoeters die graag buiten zijn: Olli en Jurre. En die hebben het geluk over twee baasjes te beschikken die allebei behoorlijk handig zijn: wat ze willen maken, doen ze zelf.

Gezellig en nonchalant
“Schots en scheef? Dat hoort zo”, lacht Caroline, die in haar online zoektocht naar een geschikt hondenhoek geïnspireerd raakte door een hutje met daarop alle muren, daken en latten nét een beetje scheef gemonteerd. “Zo ontstaat er een gezellig en nonchalant effect. Maar op die manier bouwen had wel wat voeten in de aarde: het bleek best lastig om bewust scheef te bouwen! Niets was recht-toe-recht-aan. Maar het is gelukt en zie ze nu eens rennen, die knuffelberen.” En met een knipoog zegt Caroline. “Ze voelen natuurlijk dat hun villa met zorg en liefde is gebouwd.”

Over het onderzoek
Dit onderzoek (n=1083) naar klusgedrag onder Nederlanders is eind augustus uitgevoerd in opdracht van Hornbach Nederland; Noviodata legde aan mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 t/m 65 jaar een online vragenlijst (CAWI) voor.

Externe links
Hondenvilla
Lees ook ...