HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Inbrekers op zomerstrooptocht

Inbrekers op zomerstrooptocht

Bouwmarkt Hornbach en politie slaan handen ineen

De zomervakantie staat op het punt te beginnen. Terwijl heel Nederland de koffers pakt, pakken inbrekers hun kans. Wees voorbereid en beveilig je woning goed voordat je vertrekt. Dat is het advies van Hornbach Groningen. De bouwmarkt is gemachtigd om het Politiekeurmerk Veilig Wonen af te geven. Huizen die volgens dit keurmerk beveiligd zijn, hebben tot wel 90% minder kans op een geslaagde inbraak.

De vakantieperiode is traditiegetrouw een tijd waarin het aantal inbraken stijgt. “Elk jaar krijgen we na de zomervakantie meer vraag van klanten die op zoek zijn naar beveiligingsproducten voor hun huis”, vertelt Folko Koolhof, vestigingsmanager van Hornbach Groningen. “Omdat zij zelf, of bekenden uit hun directe omgeving, een inbraak hebben meegemaakt. Om het aantal woninginbraken terug te dringen is in samenwerking met de politie het Politiekeurmerk Veilig Wonen gelanceerd. Bij woningen die beveiligd zijn volgens dit keurmerk, is de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% minder.”

Woningcheck
Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis op de juiste manier beveiligd is en in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen? “Allereerst moet een politiekeurmerkexpert de woning controleren op inbraakwerendheid”, vervolgt Koolhof. “Mijn collega’s in de vestiging zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van deze keuring. Hiervoor hebben zij een intensieve training gevolgd bij het Beveiligingscentrum in Wageningen. Want goede beveiliging begint met een goed advies.”

Kiezen voor de juiste beveiliging
Nadat experts de woning hebben gecontroleerd, wordt aangegeven welke beveiligingsproducten nodig zijn om aan het keurmerk te voldoen. Koolhof: “Zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en verlichting bij de buitendeuren. Bij Hornbach hebben we deze gecertificeerde producten in het assortiment. Indien nodig kunnen onze experts de beveiligingsproducten ook monteren.” Het keurmerk maakt de woning niet alleen veiliger, consumenten krijgenbij een groot aantal verzekeraars ook nog eens korting op hun woonverzekering.

Lees ook ...