Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Inbrekers op zomerstrooptocht

Inbrekers op zomerstrooptocht

Bouwmarkt Hornbach en politie slaan handen ineen

De zomervakantie staat op het punt te beginnen. Terwijl heel Nederland de koffers pakt, pakken inbrekers hun kans. Wees voorbereid en beveilig je woning goed voordat je vertrekt. Dat is het advies van Hornbach Groningen. De bouwmarkt is gemachtigd om het Politiekeurmerk Veilig Wonen af te geven. Huizen die volgens dit keurmerk beveiligd zijn, hebben tot wel 90% minder kans op een geslaagde inbraak.

De vakantieperiode is traditiegetrouw een tijd waarin het aantal inbraken stijgt. “Elk jaar krijgen we na de zomervakantie meer vraag van klanten die op zoek zijn naar beveiligingsproducten voor hun huis”, vertelt Folko Koolhof, vestigingsmanager van Hornbach Groningen. “Omdat zij zelf, of bekenden uit hun directe omgeving, een inbraak hebben meegemaakt. Om het aantal woninginbraken terug te dringen is in samenwerking met de politie het Politiekeurmerk Veilig Wonen gelanceerd. Bij woningen die beveiligd zijn volgens dit keurmerk, is de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% minder.”

Woningcheck
Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis op de juiste manier beveiligd is en in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen? “Allereerst moet een politiekeurmerkexpert de woning controleren op inbraakwerendheid”, vervolgt Koolhof. “Mijn collega’s in de vestiging zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van deze keuring. Hiervoor hebben zij een intensieve training gevolgd bij het Beveiligingscentrum in Wageningen. Want goede beveiliging begint met een goed advies.”

Kiezen voor de juiste beveiliging
Nadat experts de woning hebben gecontroleerd, wordt aangegeven welke beveiligingsproducten nodig zijn om aan het keurmerk te voldoen. Koolhof: “Zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en verlichting bij de buitendeuren. Bij Hornbach hebben we deze gecertificeerde producten in het assortiment. Indien nodig kunnen onze experts de beveiligingsproducten ook monteren.” Het keurmerk maakt de woning niet alleen veiliger, consumenten krijgenbij een groot aantal verzekeraars ook nog eens korting op hun woonverzekering.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall