Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Jongeren in woongroep bouwen mee aan ‘chillplek’

Stichting HORNBACHhelpt bouwt tuinhuis met bewoners Stichting ZES

De jongeren van Stichting ZES keken er reikhalzend naar uit: hun eigen tuinhuis met veranda. Het is de kroon op het werk van hun ouders, die met hulp van een woningvereniging een eigen woongroep voor hen realiseerden. Een woongroep waar deze jongeren ondanks hun verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen, met zorg op maat. Stichting HORNBACHhelpt bouwde vandaag, ondanks de regen, een tuinhuis, samen met de jongeren en hun ouders.

Stichting ZES staat voor Zelfstandig En toch Samen. En dat omschrijft precies wat de woongroep voor de jongeren betekent: zelfstandig wonen, maar samen zijn als ze daar behoefte aan hebben. Waar deze jongeren anders in een instelling terecht waren gekomen, huren ze nu een eigen woning en krijgen ze zorg van een team dat hun ouders hebben uitgekozen. De vijftien kersverse bewoners van de appartementen zijn dolblij dat het gelukt is om hun eigen woongroep te realiseren. Het enige wat nog ontbrak, is een tuinhuis.

Tuinhuis met veranda
“Over dit verzoek hoefden we niet lang na te denken”, vertelt Peter Tuijtelaars, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt. “Iedereen verdient een plek om prettig te wonen en zichzelf te zijn. Zeker deze jongeren met een verstandelijke beperking. De woongroep is een plek waar ze op hun gemak zijn. In huis als ze alleen willen zijn, en buiten wanneer ze willen chillen met de andere bewoners. Wij bouwden vandaag een tuinhuis met veranda, zodat ze tuinspullen kunnen opbergen en – ook bij minder goed weer – samen buiten kunnen zitten. De jongeren kwamen belangstellend kijken en hun ouders hielpen ons om alles in elkaar te zetten. Door hun verhalen begrijpen we hoe waardevol het is dat deze jongeren hun eigen appartement hebben, en elkaar. Nu kunnen ze lekker op de bank zitten en samen van hun mooie tuin genieten.”

Met zijn allen
Laine Redert, voorzitter van Stichting ZES en moeder van een bewoner: “Wij moeten het echt hebben van hulp van anderen, want de inrichting van deze woningen, is enorm kostbaar geweest. Daarom zijn we blij dat HORNBACHhelpt ook wilde bijdragen, in de vorm van een tuinhuis. Het mooiste is dat zij niet alleen materialen inzet, maar ook vrijwilligers! Daardoor is het bouwen van het tuinhuis een gezamenlijk project geworden, waar ouders, HORNBACHhelpt-vrijwilligers en jongeren elkaar hebben leren kennen. Het was een heel fijne samenwerking met een chillplek voor onze kinderen als resultaat. Ze zijn er trots op. Enorm bedankt!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall