HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Jurren Engelage is de Beste Klusser van Nederland

Inwoner Groessen wint Hornbach’s Gouden Hamer

Het was een sensationele strijd, met vijftien aan elkaar gewaagde klushelden: de finale van Hornbach’s Beste Klusser van Nederland 2020. Na vier zinderende finale klusopdrachten, bleek de 35-jarige Jurren Engelage uit het Gelderse Groessen de sterkste. Hij veroverde de titel Beste Klusser van Nederland 2020 en nam ook de felbegeerde Gouden Hamer in ontvangst.

Begin september barstte Hornbach’s zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland los. Duizenden trotse klussers stuurden foto’s van hun ultieme bouwproject in en meer dan 10.000 fans brachten hun stem uit op hun favoriete klusser. Zo stuurde ook Jurren Engelage foto’s van zijn project in. Eigenhandig transformeerde hij zijn tuin tot dierenparadijs, compleet met volière, klimbomen voor katten en een vijver met vissen. Na een fysieke kwalificatieproef, waarbij hij als een van de snelste een dakpanplaat op een dakbeschot wist te monteren, plaatste hij zich samen met veertien andere klushelden uit alle delen van het land voor de nationale finale.

Spectaculaire eindstrijd
“Het was een groot spektakel”, vertelt Jurren Engelage. “Ik had vooraf niet gedacht dat ik er met de winst vandoor zou gaan. De andere kandidaten waren ook erg goed en de opdrachten waren pittig. In de eerste ronde moesten we tegelen, daarna kregen we een drilboor in onze handen en moesten zo snel mogelijk een hamer uit een betonblok van 1.100 kilo zien te krijgen. Dat was wel even zweten, maar het was in mijn voordeel dat ik ervaring als sloper heb. Vervolgens kregen we de uitdaging een buitenkeuken in elkaar te zetten, compleet met spoelbak en barbecue. Dat vond ik persoonlijk het leukste onderdeel van de finale, hoewel het erg spannend werd toen mijn zaag brak en ik moest wachten op een nieuwe. Tot slot moesten we laten zien dat we elektra konden aanleggen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar mijn lampje ging zowaar als eerste branden! Het was een allround strijd, voor échte klussers. Dat ik gewonnen heb betekent heel veel voor me. Ik ben herstellende van PTSS. Meedoen aan deze wedstrijd was daarom al een overwinning. Nu sta ik hier met de Gouden Hamer. Ik heb vandaag dubbel gewonnen!”

Klushelden in de spotlights
Wie de finale strijd gemist heeft, kan deze terugkijken via www.debesteklusservannederland.nl. “We hebben deze wedstrijd vier jaar geleden in het leven geroepen als ode aan alle Nederlandse klushelden”, laat Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie Hornbach Nederland, weten. Nederland is echt een klusland en alle klussers die ons land rijk is, verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Welke bouwmarkt kan nou beter de Beste Klusser uitroepen, juist: De Beste Bouwmarkt van Nederland! Uit de finalefilm blijkt wel dat Jurren een echte held is. En daar zijn wij als bouwmarkt natuurlijk super trots op! Net als op al die andere klussers die ons land rijk is.”

Lees ook ...