HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Kinderen halen de ware klusser in ons boven

Creatieve klusprojecten voor kinderen online te bewonderen

De onweerstaanbare drang om onze kinderen gelukkig te maken, haalt de ware klusser in ons naar boven. Dat blijkt wel uit de campagne 'Laat je project voor je spreken', die hobbyklussers uit het hele land opriep hun briljante scheppingen met de rest van de wereld te delen. Uit de vele projecten die zijn ingezonden, bespeurt Hornbach de trend dat klusprojecten voor kinderen populair zijn.

Recent klusonderzoek* van de bouwmarkt toonde al aan dat Nederlanders de laatste jaren vaker klussen en grotere projecten aanpakken. Uit dit onderzoek blijkt bovendien dat wanneer de klus geklaard is, meer dan de helft van de ondervraagden het resultaat graag deelt, bijvoorbeeld online.

Dat enthousiasme bleek ook tijdens de genoemde campagne: klussers uit het hele land gaven gehoor aan de oproep hun bouwwerken online te delen. Uit alle inzendingen heeft Hornbach vijf inspirerende bouwwerken geselecteerd die gemaakt zijn door ouders en/of grootouders voor hun nageslacht. Van het Brandweerautobed en kasteelbed, tot het tuinhuisje van steigerhout, de wieg in een wijnvat en de boomhut met glijbaan, bovenverdieping en schommel. Allemaal projecten die laten zien dat met fantasie en inzet de mooiste projecten voor kinderen te realiseren zijn.

*Dit onderzoek (n=1083) naar klusgedrag onder Nederlanders is eind augustus uitgevoerd in opdracht van Hornbach Nederland; Noviodata legde aan mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 t/m 65 jaar een online vragenlijst (CAWI) voor.

 

De vijf projecten voor kinderen

 

Brandweerautobed Ingezonden door Eric: “Hoogslaper in de vorm van tankautospuit brandweer Maastricht….met kledingkasten…brandslang en verborgen compartimenten en cabine…het geheel is met led verlicht.”

 

Kasteelbed Ingezonden door Michel: “Bedden in de vorm van een kasteel met ruime bakken eronder op wieltejs waarin je hoop speelgoed kwijt kan.”

 

Tuinhuis Ingezonden door Wilma: “Tuinhuisje gemaakt van oud en nieuw steigerhout. Zelf ontworpen, zelf gemaakt.”

 

Wijnvatwieg Ingezonden door Renate: “Wij hebben voor onze dochter zelf een wieg ontworpen en gemaakt van een wijnvat.”

 

Boomhut Ingezonden door Christian: “Voor mijn 2 kleine meisjes een boomhut aan het water (ja er staat een boom binnenin!) compleet met glijbaan, bovenverdieping met luiken. Incl. schommel.”

Lees ook ...