HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Klusbus van Wesley Jansen is mooiste van het land

Inwoner Landgraaf wint Hornbach’s titel ‘Klusbus van het Jaar’

Met zijn klusbus, een Mercedes Sprinter, heeft aannemer Wesley Jansen uit Landgraaf de titel Klusbus van het Jaar in de wacht gesleept. Deze week maakte bouwmarkt Hornbach, organisator van de verkiezing, bekend dat de bus van Wesley de allermooiste van Nederland is. Duizenden Nederlanders brachten hun stem uit.

“Heel tof”, reageert de 28-jarige Wesley Jansen enthousiast op zijn overwinning. “Toen ik op Facebook over deze verkiezing las, dacht ik meteen: dit is iets voor mij en mijn klusbus. Hij laat me namelijk nooit in de kou staan. Letterlijk, want met gadgets als op afstand bestuurbare verwarming stap ik ’s ochtends lekker warm in. Maar wat deze bus echt bijzonder maakt, is de binnenkant. Die heb ik helemaal zelf betimmerd. Al het gereedschap heeft een eigen plek en is zo superefficiënt opgeborgen.”

 In de spotlights
Iedereen in Nederland kon vorige maand zijn of haar klusbus opgeven voor de verkiezing Klusbus van het Jaar. De vakjury van de bouwmarkt selecteerde aan de hand van foto’s en beschrijvingen vier favorieten. Daar mocht het Nederlandse publiek afgelopen week op stemmen. Wesley haalde met zijn bus de meeste stemmen. Naast eeuwige roem won hij een professionele fotoshoot met zijn klusbus.

Ode aan de klusbus
“Deze verkiezing is een ode aan de klusbus”, legt Maarten Post, marketingmanager van Hornbach Bouwmarkt Nederland, uit. “Klusbussen zijn voor velen een tweede thuis. Klussers gaan er voor dag en dauw mee op pad. Alleen of met collega’s, meezingend met de radio of genietend van een ontbijt. Het is je trots, je werkplaats op wielen, perfect ingericht met alles wat je nodig hebt. We zien er bij Hornbach dagelijks honderden voorbijkomen en waren erg benieuwd wie de meest originele, creatief ingerichte klusbus van Nederland heeft. Die van Wesley is van buiten én van binnen schitterend!”

Lees ook ...