Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Klusservice voor zorgmedewerkers

Stichting HORNBACHhelpt schiet vitale beroepsgroep te hulp

Het zijn drukke tijden voor zorgmedewerkers. Dag en nacht zetten zij zich vol overgave in voor hun patiënten. Dringende klussen in huis blijven daardoor noodgedwongen liggen. Dat moest anders vonden ze bij Stichting HORNBACHhelpt, die de klusservice voor zorgmedewerkers op touw zette. Na een oproep aan medewerkers van diverse ziekenhuizen en zorginstellingen worden nu ruim 150 klussen door het land uitgevoerd, onder het motto: terwijl Nederland op jou bouwt, bouwen wij vóór jou.

“Sinds de uitbraak van het coronavirus draaien zorgmedewerkers overuren”, vertelt Maarten Post van Stichting HORNBACHhelpt. “Klussen is er voor hen even niet bij, en dat terwijl het laten liggen van een klus erg vervelend kan zijn. Dat soort beslommeringen kan je er als zorgmedewerker natuurlijk niet bij hebben. En dus besloten wij in actie te komen en iets terug te doen voor al die mensen die ongelofelijk dankbaar werk verrichtten.” Onder meer bij het Zuyderland ziekenhuis in Geleen, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en woonzorgcentrum de Breedonk in Breda was men direct enthousiast over de geboden hulp. Via het intranet werden collega’s op de klusservice gewezen waarna de reacties massaal binnenstroomden.

Lekkende kranen, kapotte afvoer
Via de klusservice voeren we kleine, urgente klussen uit. Post vervolgt: “Denk aan het verhelpen van lekkages, het vervangen van een afvoerslang van de vaatwasser of het vernieuwen van kitwerk in de badkamer. Dat doen we in samenwerking met regionale montagepartners, die vanwege de coronacrisis minder werk hadden. Zo helpen we ook zzp’ers in de bouw, voor wie de arbeidskosten vanzelfsprekend door ons vergoed worden. We gaan door het hele land aan de slag. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en worden klussen op veilige afstand uitgevoerd. Afgelopen week werden in het zuiden van het land de eerste projecten uitgevoerd, onder andere in Sittard, Geleen, Heerlen, Kerkrade en Maastricht.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall