HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Knalrode Bunnikside en 17 sheltersuits voor daklozen dankzij FC Utrecht en HORNBACHhelpt

Feestelijke onthulling tijdens open dag

Groot feest gisteren tijdens de open dag van FC Utrecht. De Bunnikside van het stadion, waar vrijwilligers van FC Utrecht en HORNBACHhelpt wekenlang op hebben gezwoegd, heeft een knalrode kleur gekregen. De onthulling van deze rode tribune was niet het enige hoogtepunt, want het verfproject had ook een maatschappelijke component: een donateurs-actie leverde 17 sheltersuits op voor daklozen. Het eerste exemplaar werd tijdens de open dag overhandigd.

FC Utrecht-supporters hadden duizend liter rode verf nodig om de Bunnikside van Stadion Galgewaard rood te verven. Dit wilde HORNBACHhelpt wel ter beschikking stellen, maar alleen als de trouwe supporters een maatschappelijke tegenprestatie zouden leveren. “Daarom hebben we een donatiecampagne opgezet om de waarde van de rode verf te compenseren en ten gunste te laten komen aan een goed doel”, vertelt Kevin Lagas, vestigingsmanager van Hornbach Nieuwegein. “In samenspraak met de supporters besloten we om daklozen in Utrecht een hart onder de riem te steken en van het geld zoveel mogelijk sheltersuits te doneren.” Zo’n sheltersuit is een water- en winddichte jas die kan worden getransformeerd tot slaapzak.

Vanuit het hart
Hansje, een meneer die begeleid is door Stadsteam Herstel, kreeg de eerste sheltersuit overhandigd: “Dit betekent heel veel voor de Utrechters die op straat leven. Jullie helpen ervoor te zorgen dat ze comfortabel en warm kunnen liggen. En dat is voor hun van levensbelang. We zijn FC Utrecht, supporters en HORNBACHhelpt super dankbaar dat zij zich vanuit het hart inzetten voor zo’n goed doel!” Veel donateurs, veelal supporters, hebben het geld binnengebracht voor de 17 sheltersuits, vertelt Lagas. “Heel trots zijn we, dat we samen met FC Utrecht en haar achterban, iets kunnen teruggeven aan de stad. Zo helpen we degenen die dat hard nodig hebben. Samen bouwen aan de samenleving: daar staat HORNBACHhelpt voor.”

Lees ook ...