Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Knalrode Bunnikside en 17 sheltersuits voor daklozen dankzij FC Utrecht en HORNBACHhelpt

Feestelijke onthulling tijdens open dag

Groot feest gisteren tijdens de open dag van FC Utrecht. De Bunnikside van het stadion, waar vrijwilligers van FC Utrecht en HORNBACHhelpt wekenlang op hebben gezwoegd, heeft een knalrode kleur gekregen. De onthulling van deze rode tribune was niet het enige hoogtepunt, want het verfproject had ook een maatschappelijke component: een donateurs-actie leverde 17 sheltersuits op voor daklozen. Het eerste exemplaar werd tijdens de open dag overhandigd.

FC Utrecht-supporters hadden duizend liter rode verf nodig om de Bunnikside van Stadion Galgewaard rood te verven. Dit wilde HORNBACHhelpt wel ter beschikking stellen, maar alleen als de trouwe supporters een maatschappelijke tegenprestatie zouden leveren. “Daarom hebben we een donatiecampagne opgezet om de waarde van de rode verf te compenseren en ten gunste te laten komen aan een goed doel”, vertelt Kevin Lagas, vestigingsmanager van Hornbach Nieuwegein. “In samenspraak met de supporters besloten we om daklozen in Utrecht een hart onder de riem te steken en van het geld zoveel mogelijk sheltersuits te doneren.” Zo’n sheltersuit is een water- en winddichte jas die kan worden getransformeerd tot slaapzak.

Vanuit het hart
Hansje, een meneer die begeleid is door Stadsteam Herstel, kreeg de eerste sheltersuit overhandigd: “Dit betekent heel veel voor de Utrechters die op straat leven. Jullie helpen ervoor te zorgen dat ze comfortabel en warm kunnen liggen. En dat is voor hun van levensbelang. We zijn FC Utrecht, supporters en HORNBACHhelpt super dankbaar dat zij zich vanuit het hart inzetten voor zo’n goed doel!” Veel donateurs, veelal supporters, hebben het geld binnengebracht voor de 17 sheltersuits, vertelt Lagas. “Heel trots zijn we, dat we samen met FC Utrecht en haar achterban, iets kunnen teruggeven aan de stad. Zo helpen we degenen die dat hard nodig hebben. Samen bouwen aan de samenleving: daar staat HORNBACHhelpt voor.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall