HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Koning te rijk in eigen tuin?

Projectshow mei in teken houtbescherming in de tuin

Terras en tuinscherm zo lang laten meegaan als de nieuwe koning? Houtwerk in de tuin goed beschermen? Hornbach geeft deze maand een gratis spoedcursus ‘Houtbescherming in de tuin’. De bouwmarkt laat in de weekenden van mei zien hoe hobbyklussers terrassen en schuttingen zelf op de juiste manier kunnen onderhouden. Onder het motto: tijdig behandelen, permanent beschermen.

De gratis toegankelijke projectshows vinden plaats in alle vestigingen (Hornbach Geleen uitgezonderd) van de bouwmarkt annex tuincentrum, van vrijdag 3 tot en met zaterdag 25 mei. Wie graag wil leren hoe het houtwerk in de tuin op een duurzame manier is te onderhouden, kan voor demonstraties terecht op vrijdagen van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur en 16.00 tot 17.00 uur.

Handigheidjes

Vlak voor de demonstraties licht hoofd inkoop Hans van Bemmel alvast een tipje van de sluier op. “Bij hout is het belangrijk dat, afhankelijk van de houtsoort, de planken met speciale houtolie worden behandeld. Dit om het materiaal te beschermen, vergrijzing te voorkomen en de levensduur te verlengen. Onze experts kunnen bevlogen over houtonderhoud vertellen en hebben tal van handigheidjes in petto voor wie deze klus eindelijk eens wil klaren. Deze projectshow kan een prima steuntje in de rug zijn. Want houtwerk in de tuin onderhouden, is echt zo’n project dat er vaak bij inschiet.”

Lees ook ...