Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Meer werkruimte voor vrijwilligers Stichting Open Huis Sint Cathrien

Keuken opgeknapt door Stichting HORNBACHhelpt

Vlak bij de drukke terrassen van het Eindhovense Catharinaplein is de Stadskerk, waar Eindhovenaren met moeilijkheden terechtkunnen voor een kop koffie en een luisterend oor. De vrijwilligers van Stichting Open Huis Sint Cathrien runnen hier een ontmoetingsruimte voor dak- en thuislozen en eenzame mensen. Vier dagen per week bereiden zij eenvoudige maaltijden in een krap keukentje. Gisteren was het tijd om iets voor deze vrijwilligers te doen: Stichting HORNBACHhelpt knapte de keuken op en gaf hun meer werkruimte.

Stichting Open Huis Sint Cathrien bestaat al 32 jaar en draait volledig op vrijwilligers, vertelt Laurens Mulkens, gebouwbeheerder bij de stichting. “Deze vrijwilligers, veelal dames op leeftijd, zetten zich in voor Eindhovenaren die het moeilijk hebben. Dak- en thuislozen, maar ook eenzame mensen bieden ze een kopje koffie en een luisterend oor. Dit betekent ontzettend veel voor deze mensen. Over de hele dag komen er wel zestig tot zeventig langs. Tussen de middag maken de vrijwilligers een soep- en broodmaaltijd, maar daar hadden ze eigenlijk niet fatsoenlijk de ruimte voor. Gelukkig wilde Stichting HORNBACHhelpt hier iets aan doen.”

Indrukwekkend
Stichting HORNBACHhelpt zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten. Zij werden gevraagd om de keuken voor Stichting Open Huis Sint Cathrien op te knappen en stemden hier enthousiast mee in. Gisteren  togen de HORNBACHhelpt-vrijwilligers met de benodigde materialen naar het Catharinaplein. Samen met vrijwilligers van de stichting installeerden ze een aanrechtblad, een tafel en voorraadkasten. Roger Vestjens, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt: “Hier stroopten we graag onze mouwen voor op. Indrukwekkend om te zien hoeveel mensen de warmte van de ontmoetingsruimte opzoeken, letterlijk en figuurlijk. De vrijwilligsters daar doen enorm goed werk en we maken het hen graag makkelijker.”

Meer tijd en werkruimte
Beheerder Mulkens is blij met het resultaat van de kluswerkzaamheden: “Deze aanpakkers toverden de krappe werkruimte om in een handige keuken. Voor onze vrijwilligers maakt dit een groot verschil. Nu hoeven zij niet meer elke keer naar de kelder te lopen; ze hebben alle voorraad binnen handbereik. Dat is voor deze dames – van gemiddeld 70 jaar – minder belastend én het geeft hun meer tijd voor waardevolle gesprekken met de mensen die de ontmoetingsruimte bezoeken. Daarnaast hebben ze meer werkruimte gekregen, zodat ze straks in de koude maanden een warme maaltijd kunnen bereiden. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt kunnen onze vrijwilligers hun werk met meer ontspanning en plezier voortzetten. En daar zijn veel Eindhovenaren erg mee geholpen!”

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall