HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Moestuin voor Overweeghuis dankzij HORNBACHhelpt

Het Overweeghuis, een tijdelijke opvang voor vrouwen die in de prostitutie vastlopen, heeft vandaag een moestuin gekregen. Daarmee hebben de vrouwen aldaar een aangename buitenruimte gekregen waar ze rust vinden. Stichting HORNBACHhelpt werkte met een team vrijwilligers aan een fraaie moestuin met borders, fruitbomen en bestrating. Alles is aanwezig om de tuin verder te onderhouden en verse groenten en kruiden te oogsten.

Het Overweeghuis, opgericht na sluiting van de Groningse tippelzone, is een tijdelijke opvang waar vrouwen die vastlopen in de prostitutie, hun nieuwe toekomst opbouwen. Ze krijgen vanuit het Overweeghuis en vanuit partnerorganisaties begeleiding bij belangrijke stappen die zij in hun leven maken. Van een uitkering aanvragen en huisvesting regelen tot eventuele verslavingsproblemen aanpakken. Om de vrouwen letterlijk meer lucht en ruimte te bieden, wilde het Overweeghuis graag een tuin aanleggen. Dit doel sluit goed aan bij de missie van Stichting HORNBACHhelpt.Deze stichting zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten.

Groente, kruiden en fruit
Vrijwilligers van het Overweeghuis en vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt hebben hun krachten gebundeld, met een oase van rust als resultaat. De tuin van het Overweeghuis is ingericht met steigerhouten borders, waarin groente- en kruidenplanten groeien. Ook is er een composthoek. Er staan fruitbomen, die een prachtige bloesem geven. Om de moestuin heen is een pad aangelegd. Alles om te kunnen tuinieren is aanwezig: van schoffels, snoeischaren en ander tuingereedschap tot een buitenkraan.

Actieve rust
Gineke Keizer, vrijwilliger bij het Overweeghuis, is erg blij dat de stichting in actie kwam: “Een moestuin was precies wat er nog ontbrak aan onze opvangplek. Wij willen vrouwen rust bieden. En als er íéts rust brengt in je hoofd, is het wel tuinieren. Vanaf nu kunnen ze volop van de tuin genieten: planten bij snoeien en water geven, groenten en kruiden plukken voor het avondeten … Kortom, bezigheden waar je voldoening uit haalt. Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun werk, en Stichting HORNBACHhelpt in het bijzonder voor de materialen en het helpen aanleggen van de tuin. Het is een prachtplek geworden!”

Lees ook ...