Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Moestuin voor Overweeghuis dankzij HORNBACHhelpt

Het Overweeghuis, een tijdelijke opvang voor vrouwen die in de prostitutie vastlopen, heeft vandaag een moestuin gekregen. Daarmee hebben de vrouwen aldaar een aangename buitenruimte gekregen waar ze rust vinden. Stichting HORNBACHhelpt werkte met een team vrijwilligers aan een fraaie moestuin met borders, fruitbomen en bestrating. Alles is aanwezig om de tuin verder te onderhouden en verse groenten en kruiden te oogsten.

Het Overweeghuis, opgericht na sluiting van de Groningse tippelzone, is een tijdelijke opvang waar vrouwen die vastlopen in de prostitutie, hun nieuwe toekomst opbouwen. Ze krijgen vanuit het Overweeghuis en vanuit partnerorganisaties begeleiding bij belangrijke stappen die zij in hun leven maken. Van een uitkering aanvragen en huisvesting regelen tot eventuele verslavingsproblemen aanpakken. Om de vrouwen letterlijk meer lucht en ruimte te bieden, wilde het Overweeghuis graag een tuin aanleggen. Dit doel sluit goed aan bij de missie van Stichting HORNBACHhelpt.Deze stichting zet vrijwilligers en materialen in bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten.

Groente, kruiden en fruit
Vrijwilligers van het Overweeghuis en vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt hebben hun krachten gebundeld, met een oase van rust als resultaat. De tuin van het Overweeghuis is ingericht met steigerhouten borders, waarin groente- en kruidenplanten groeien. Ook is er een composthoek. Er staan fruitbomen, die een prachtige bloesem geven. Om de moestuin heen is een pad aangelegd. Alles om te kunnen tuinieren is aanwezig: van schoffels, snoeischaren en ander tuingereedschap tot een buitenkraan.

Actieve rust
Gineke Keizer, vrijwilliger bij het Overweeghuis, is erg blij dat de stichting in actie kwam: “Een moestuin was precies wat er nog ontbrak aan onze opvangplek. Wij willen vrouwen rust bieden. En als er íéts rust brengt in je hoofd, is het wel tuinieren. Vanaf nu kunnen ze volop van de tuin genieten: planten bij snoeien en water geven, groenten en kruiden plukken voor het avondeten … Kortom, bezigheden waar je voldoening uit haalt. Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun werk, en Stichting HORNBACHhelpt in het bijzonder voor de materialen en het helpen aanleggen van de tuin. Het is een prachtplek geworden!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall