Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Nederlander klust steeds meer om kosten te besparen

Voldoening en trots extra prikkels om te klussen

We zijn de afgelopen vijf jaar steeds meer gaan klussen. Dat blijkt uit onderzoek van bouwmarkt Hornbach Nederland naar klusgedrag onder Nederlanders (n=1083). Bijna de helft van de ondervraagden klust minstens eens per maand. En als de klus geklaard is, vindt meer dan de helft van de ondervraagden het resultaat de moeite van het delen waard.

Kostenbesparing is de belangrijkste reden dat men de afgelopen vijf jaar meer is gaan klussen. Het gevoel van trots en voldoening geeft daarna de doorslag om zelf projecten ter hand te nemen. Een derde van de (hobby)klussers wordt gemotiveerd door het gevoel dat zij er steeds beter in worden. “We juichen het alleen maar toe dat mensen zo trots zijn op hun projecten dat ze die willen delen”, zegt Michel van Slingerland, Marketing Manager van Hornbach Nederland. “Wat ons betreft kan een project niet ambitieus genoeg zijn. In het licht van onze huidige campagne ‘Laat je project voor je spreken’ roepen we dan ook alle klussers van Nederland op hun klusprojecten te delen”.

46% is afgelopen 5 jaar meer gaan klussen

Bijna de helft van de respondenten geeft aan vaker zelf de handen uit de mouwen te steken dan vijf jaar geleden. Dit gaat vooral op voor de jongere klussers tot 35 jaar. In de afgelopen vijf jaar heeft 44% van de ondervraagden minstens eens per maand geklust. 18% gaat op wekelijkse basis aan de slag. Meer dan een kwart noemt zich een ervaren klusser, 35% een beginnende klusser en 7% bekent ‘er eigenlijk niets van te kunnen.’

Meer dan de helft deelt prestaties op klusgebied

Het gegeven dat 37% aan het klussen slaat omwille van het trotse en voldane gevoel na afloop, vertaalt zich door in het wereldkundig willen maken van het gerealiseerde project: 61% deelt de prestaties op klusgebied. De meerderheid (34%) doet dit door anderen erover te vertellen, bijvoorbeeld op verjaardagen, en door het resultaat te delen op sociale media (14%). 13% nodigt mensen uit te komen kijken naar hun nieuwe trots.

In het licht van onze huidige campagne ‘Laat je project voor je spreken’ roepen we dan ook alle klussers van Nederland op hun klusprojecten te delen”.
Michel van Slingerland, marketingmanager Hornbach Nederland

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall