Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Niels van Essen nieuwe vestigingsmanager HORNBACH

Niels van Essen vestigingsmanager HORNBACH Nijmegen

Eerste medewerker van start, 180 enthousiaste teamspelers gezocht

De eerste paal van HORNBACH Nijmegen gaat binnenkort de grond in. Ondertussen is de eerste medewerker al begonnen: vestigingsmanager Niels van Essen. Een van zijn eerste en misschien wel belangrijkste taken is het werven en selecteren van zijn 180 collega’s. De Nijmeegse vestiging opent in de tweede helft van 2023, maar de werving start altijd ruim van tevoren. Zo is iedereen met de opening al helemaal ingewerkt. Niels maakte als bedrijfsleider het hele traject van nieuwbouw tot opening al een keer mee bij de nieuwe vestiging van HORNBACH in Apeldoorn.

De 31-jarige Van Essen is 100% eigen kweek. In bijna 8 jaar tijd ontwikkelde hij zich binnen HORNBACH in hoog tempo. Hij mag zich na de functie van bedrijfsleider in Nieuwegein en Apeldoorn nu vestigingsmanager van HORNBACH Nijmegen noemen. “Toen ik in 2014 startte was ik helemaal niet van plan om lang te blijven. Maar de sfeer en het harde werken in een altijd drukke vestiging vind ik geweldig. Ik krijg er energie van, die ik graag met mijn collega’s en klanten deel. We gaan hier in Nijmegen ook weer een kluswalhalla voor doe-het-zelvers én bouwprofessionals bouwen. De nieuwe vestiging verrijst aan de noordkant van de stad aan het Keizer Augustusplein. Met 20.000 vierkante meter hebben we straks genoeg plek voor ons assortiment met ruim 120.000 verschillende artikelen en alle mooie HORNBACH-elementen die je maar kan bedenken”, zegt de ambitieuze Van Essen.

Investeren in mensen
De opening van HORNBACH Nijmegen staat gepland voor de tweede helft van 2023. Ook al klinkt dat ver weg, Van Essen is al begonnen met het zoeken naar nieuwe medewerkers. Verstandig, want de arbeidsmarkt is krap en omdat er veel moet gebeuren zijn de eerste helpende handen al snel hard nodig. Gelukkig heeft Van Essen ervaring opgedaan met werving en selectie in Apeldoorn. Hij weet daarom precies hoe het werkt en wat hij wil. “Enthousiaste teamspelers zoek ik. In totaal zo’n 180 mensen die er zin in hebben om de schouders eronder te zetten en straks klaar staan voor klanten én collega’s. Bij HORNBACH staan we erom bekend dat we volop investeren in kennis en groei van onze mensen. Iedereen die bij ons komt werken, kan rekenen op een ruim inwerkprogramma met coaching van ervaren medewerkers en training van leveranciers. Zo hebben ze bij de start alles in huis om klanten goed te adviseren en te helpen bij hun project.”

Vacatures
“We staan aan de start van een geweldig project en een groots avontuur. Ik had nooit gedacht na ruim 7 jaar werken bij HORNBACH hier als vestigingsmanager in Nijmegen te staan. Ik heb ongelooflijk veel zin om er het komende jaar met alle nieuwe collega’s tegenaan te gaan om een grandioze vestiging te bouwen en er samen een groot succes van te maken. Lijkt het je leuk om bij HORNBACH Nijmegen te komen werken? Hou dan de vacatures in de gaten op vacatures-hornbach.nl/home.

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall