Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Nieuw paviljoen voor Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel

Stichting HORNBACHhelpt creëert ruimte voor ontmoeting en kennisuitwisseling

Naar hartenlust tuinieren? Dat kan bij Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel in Geleen. Zo divers als de Geleense woonwijk Lindenheuvel is, zijn ook de tuinen van Ut Mooshöfke. Bewoners met uiteenlopende culturele achtergronden telen er hun favoriete groente. In het nieuwe paviljoen dat met hulp van vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt is neergezet, kunnen bewoners samenkomen, elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen over diverse planten en groentesoorten. Zo verbindt Ut Mooshöfke mensen en culturen uit de wijk.

“We waren direct enthousiast toen Volkstuinvereniging Ut Mooshofke van Lindenheuvel ons om een gunst vroeg”, vertelt Bob Rohenköhl, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Wij zijn er om projecten beet te pakken die de samenleving een duwtje in de rug geven. Daar is dit een fantastisch voorbeeld van. De vereniging vervult een belangrijke maatschappelijke functie. Niet alleen kun je hier groente verbouwen, het is bovendien een plek waar bewoners samenkomen, kennis uitwisselen en elkaar echt leren kennen, wat de sociale cohesie in de wijk versterkt. Belangrijk want daarmee zorg je voor solidariteit en creëer je een fijne leefomgeving waarin iedereen meetelt en niemand zich buitengesloten voelt. Dit nieuwe paviljoen helpt daar enorm bij. Het bestaat uit twee delen: een binnenruimte en een veranda. Zo kan men hier schuilen als het regent en bij mooi weer een kopje koffie op het terras drinken.”

Kennis van groente verbindt
“We zijn ontzettend blij met het resultaat”, laat Henny Korink van Volkstuinvereniging Ut Mooshöfke van Lindenheuvel weten. “Dit paviljoen stond hoog op ons wensenlijstje, maar als vereniging met beperkte inkomsten hebben we niet altijd geld om zo’n extraatje te realiseren. Heel fijn dat Stichting HORNBACHhelpt ons te hulp schiet. We gaan het paviljoen met name gebruiken voor samenkomsten en kennisuitwisseling. Want het is superinteressant wat hier allemaal geteeld wordt; groentesoorten die je in de supermarkt niet tegenkomt. De passie die mensen hebben voor tuinieren en kennis van hun favoriete groente verbindt. En daar doen we het voor, bij Ut Mooshöfke willen we saamhorigheid tussen verschillende culturen bevorderen. Daar draagt dit paviljoen dan ook aan bij. We gaan er veel plezier van hebben. Ontzettend bedankt HORNBACHhelpt!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall