HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Stichting Paardkrachtig HORBACHhelpt

Nieuw sanitair voor Stichting Paardkrachtig

HORNBACHhelpt bouwt mee aan veilige toiletruimte  

Uitgaan van je eigen kracht. Bij Stichting Paardkrachtig in Wapenveld, op een steenworp afstand van Zwolle, trainen ze kinderen, jongeren en volwassen met angsten of trauma’s hierin met behulp van paarden. Vandaag installeerden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt er nieuw sanitair, want daar was hoge nood aan.   

“Stichting Paardkrachtig verricht buitengewoon mooi werk”, vertelt Peter Beekhuis, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Wie onzeker is of niet lekker in zijn vel zit, zie je er opbloeien dankzij het werk dat de stichting met behulp van paardentraining doet. Daarmee vervult Paardkrachtig een belangrijke maatschappelijke functie. Bovendien is het een onmisbare plek voor de vele vrijwilligers die er dagelijks energie uit hun werk halen. Zij verdienen het om dat werk goed te kunnen uitvoeren. Een behoorlijke toiletruimte helpt daar uiteraard bij. Zelf had de stichting er de middelen niet voor, maar de nood aan nieuw sanitair was hoog en dus kwamen wij in actie.”

Veilig naar het toilet
“Vier jaar geleden kochten we de oude manege aan de Wildekampseweg in Wapenveld. Die knappen we stukje bij beetje, low-budget, op”, vertelt Anne Lankester van Stichting Paardkrachtig. “Want als stichting beschikken we over beperkte inkomsten en natuurlijk gaat onze eerst zorg uit naar de cliënten en de psychische hulp die we hen bieden. Het oude sanitair was enorm gedateerd en om er te komen moest je eerst de hele stal door. Niet heel veilig. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt beschikken we nu over een representatieve toiletruimte in ons hoofdgebouw. Van plaatmateriaal tot leidingwerk, tegels, het fonteintje en het toilet zelf. Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt konden we de loze ruimte onder de trap tot functionele sanitaire voorziening transformeren. Vrijwilligers van HORNBACHhelpt hebben vandaag de puntjes op de i gezet. We zijn ontzettend blij met het resultaat! Dit betekent veel voor onze cliënten en vrijwilligers.”

Lees ook ...