Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Stichting Paardkrachtig HORBACHhelpt

Nieuw sanitair voor Stichting Paardkrachtig

HORNBACHhelpt bouwt mee aan veilige toiletruimte  

Uitgaan van je eigen kracht. Bij Stichting Paardkrachtig in Wapenveld, op een steenworp afstand van Zwolle, trainen ze kinderen, jongeren en volwassen met angsten of trauma’s hierin met behulp van paarden. Vandaag installeerden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt er nieuw sanitair, want daar was hoge nood aan.   

“Stichting Paardkrachtig verricht buitengewoon mooi werk”, vertelt Peter Beekhuis, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Wie onzeker is of niet lekker in zijn vel zit, zie je er opbloeien dankzij het werk dat de stichting met behulp van paardentraining doet. Daarmee vervult Paardkrachtig een belangrijke maatschappelijke functie. Bovendien is het een onmisbare plek voor de vele vrijwilligers die er dagelijks energie uit hun werk halen. Zij verdienen het om dat werk goed te kunnen uitvoeren. Een behoorlijke toiletruimte helpt daar uiteraard bij. Zelf had de stichting er de middelen niet voor, maar de nood aan nieuw sanitair was hoog en dus kwamen wij in actie.”

Veilig naar het toilet
“Vier jaar geleden kochten we de oude manege aan de Wildekampseweg in Wapenveld. Die knappen we stukje bij beetje, low-budget, op”, vertelt Anne Lankester van Stichting Paardkrachtig. “Want als stichting beschikken we over beperkte inkomsten en natuurlijk gaat onze eerst zorg uit naar de cliënten en de psychische hulp die we hen bieden. Het oude sanitair was enorm gedateerd en om er te komen moest je eerst de hele stal door. Niet heel veilig. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt beschikken we nu over een representatieve toiletruimte in ons hoofdgebouw. Van plaatmateriaal tot leidingwerk, tegels, het fonteintje en het toilet zelf. Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt konden we de loze ruimte onder de trap tot functionele sanitaire voorziening transformeren. Vrijwilligers van HORNBACHhelpt hebben vandaag de puntjes op de i gezet. We zijn ontzettend blij met het resultaat! Dit betekent veel voor onze cliënten en vrijwilligers.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall