HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Nieuwe bewoners De Rank genieten van tuin

Vrijwilligers stichting HORNBACHhelpt metselen bloembakken van 11 meter lang

Ze zijn druk aan het klussen in hun recent opgeleverde studio’s: de twaalf nieuwe bewoners van het gerenoveerde schoolgebouw De Rank aan de Lindelaan. De jongeren met een verstandelijke beperking betrekken het pand vanaf deze week. Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt kunnen ze ook genieten in de tuin van het complex.

“We zijn zo’n vier weken geleden begonnen met het aanleggen van de tuin”, vertelt Johan de Jong vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt. “Nadat we een ontwerp op papier hadden gezet, zijn we gestart met het maken van drie plantenbakken. Eentje van twaalf meter lang en twee kleinere van zes meter lang. Een mooie metselklus! Afgelopen weekend hebben we dat deel van het project afgerond. Ook hebben we een strook kunstgras neergelegd. Het resultaat is fantastisch en dat zijn de reacties van de bewoners ook. Het is mooi om te zien hoe zij genieten in de tuin. Daar doen we het voor!”

Dankbaar  
Stichting Zo Mooi Wonen is ontzettend blij met de getransformeerde tuin. Wil de Vos: “In de huidige maatschappij is het toch een beetje ieder voor zich. Gelukkig zijn er bedrijven en stichtingen zoals HORNBACHhelpt die zich met een team vrijwilligers en de benodigde materialen voor ons inzetten. Dat is geweldig, we zijn hen erg dankbaar. Zelf hadden we dit niet voor elkaar gekregen. De blije gezichten van onze bewoners spreken voor zich. Ze hebben ernaar uitgekeken om plantjes in de bakken te poten. Dit weekend gingen ze dat samen met de vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt doen. Met elkaar gaan we deze zomer volop genieten van de tuin.”

Lees ook ...