Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Op diepste punt tot grote hoogte

Hornbach bereikt mijlpaal in bouw tiende vestiging

Op het laagste punt van Europa heeft de bouw van Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel het hoogste punt bereikt. Een belangrijke mijlpaal in het verrijzen van de gecombineerde bouw- en tuinmarkt, zeker in deze onzekere tijden. Reden voor Hornbach om van dit moment een feestelijke happening te maken en letterlijk en figuurlijk de vlag te hijsen.

De viering van het hoogste punt vond plaats in het bijzijn van de vereniging Bouwend Nederland, die dit bouwproject ziet als een positief signaal naar de bouwwereld.

Economische impuls

Deze vestiging in de gemeente Zuidplas is de tiende van Hornbach in Nederland. De opening staat gepland voor dit najaar. “Dat er uitgerekend nu een nieuwe bouwmarkt komt, kunnen we met recht een lichtpuntje in donkere tijden noemen”, verwijst Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland, naar de barre tijden in bouwend Nederland. “Een hoopvol signaal naar de bouwwereld. Een moment om trots op te zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor de gemeente Zuidplas. De komst van Hornbach biedt tenslotte werkgelegenheid aan ongeveer 300 mensen, direct en indirect. En dat betekent een geweldige economische impuls voor deze gemeente en voor de regio.”

Tweede drive-in in Nederland

In Nieuwerkerk aan den IJssel is het laagste punt van Europa te vinden (7 meter onder NAP). Op deze unieke locatie komt de nieuwe bouwmarkt, die straks een verkoopoppervlakte heeft van 20.000 m2. Onderscheidend element van Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel is de drive-in, waar klanten hun zware bouwmaterialen direct aan het schap kunnen inladen in de auto, bus of aanhanger. Van deze vorm van inkopen profiteren professionele klusbedrijven en (kleinere) aannemers, maar juist ook de particuliere klanten. De vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel is in Nederland de tweede (na Breda) met een dergelijke drive-in.

Dat er uitgerekend nu een nieuwe bouwmarkt komt, kunnen we met recht een lichtpuntje in donkere tijden noemen. Een hoopvol signaal naar de bouwwereld. Een moment om trots op te zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor de gemeente Zuidplas. De komst van Hornbach biedt tenslotte werkgelegenheid aan ongeveer 300 mensen, direct en indirect. En dat betekent een geweldige economische impuls voor deze gemeente en voor de regio
Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland

Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Ilse Mijnders
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 426 00 456
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 19.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land. HORNBACH won in 2018 voor de dertiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’, en nam dit jaar ook de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Twitter
Social wall
Facebook
Social wall