HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Op diepste punt tot grote hoogte

Hornbach bereikt mijlpaal in bouw tiende vestiging

Op het laagste punt van Europa heeft de bouw van Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel het hoogste punt bereikt. Een belangrijke mijlpaal in het verrijzen van de gecombineerde bouw- en tuinmarkt, zeker in deze onzekere tijden. Reden voor Hornbach om van dit moment een feestelijke happening te maken en letterlijk en figuurlijk de vlag te hijsen.

De viering van het hoogste punt vond plaats in het bijzijn van de vereniging Bouwend Nederland, die dit bouwproject ziet als een positief signaal naar de bouwwereld.

Economische impuls

Deze vestiging in de gemeente Zuidplas is de tiende van Hornbach in Nederland. De opening staat gepland voor dit najaar. “Dat er uitgerekend nu een nieuwe bouwmarkt komt, kunnen we met recht een lichtpuntje in donkere tijden noemen”, verwijst Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland, naar de barre tijden in bouwend Nederland. “Een hoopvol signaal naar de bouwwereld. Een moment om trots op te zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor de gemeente Zuidplas. De komst van Hornbach biedt tenslotte werkgelegenheid aan ongeveer 300 mensen, direct en indirect. En dat betekent een geweldige economische impuls voor deze gemeente en voor de regio.”

Tweede drive-in in Nederland

In Nieuwerkerk aan den IJssel is het laagste punt van Europa te vinden (7 meter onder NAP). Op deze unieke locatie komt de nieuwe bouwmarkt, die straks een verkoopoppervlakte heeft van 20.000 m2. Onderscheidend element van Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel is de drive-in, waar klanten hun zware bouwmaterialen direct aan het schap kunnen inladen in de auto, bus of aanhanger. Van deze vorm van inkopen profiteren professionele klusbedrijven en (kleinere) aannemers, maar juist ook de particuliere klanten. De vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel is in Nederland de tweede (na Breda) met een dergelijke drive-in.

Dat er uitgerekend nu een nieuwe bouwmarkt komt, kunnen we met recht een lichtpuntje in donkere tijden noemen. Een hoopvol signaal naar de bouwwereld. Een moment om trots op te zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor de gemeente Zuidplas. De komst van Hornbach biedt tenslotte werkgelegenheid aan ongeveer 300 mensen, direct en indirect. En dat betekent een geweldige economische impuls voor deze gemeente en voor de regio
Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland

Lees ook ...