Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Ouderencentrum in Didam krijgt bloeiend dakterras

Stichting HORNBACHhelpt plaatst zelf ontworpen plantenbakken

Enkele jaren geleden kreeg ouderencentrum Liemerije Meulenvelden een groter dakterras. Daarmee was het project maar half voltooid: de attributen én de middelen ontbraken om het dakterras volledig tot zijn recht te laten komen. Vandaag installeert HORNBACHhelpt er onder meer grote plantenbakken en gloednieuwe parasols, zodat de bewoners als de lente aanbreekt hun groene vingers weer volop kunnen inzetten.

Liemerije Meulenvelden in Didam biedt allerlei vormen van ouderenzorg: van dagbesteding en zelfstandige appartementen tot beschermd wonen. Meulenvelden wil ouderen met verschillende gradaties van dementie en lichamelijke klachten een beschermde woonomgeving bieden. Daarnaast streeft het centrum altijd naar een huiselijke sfeer, en wil het haar bewoners de kans op veel contact en gezellige activiteiten bieden. In het nieuwe dakterras komen al die ambities prachtig samen.

Dakterras met zelf ontworpen kweekbakken
“De hulpvraag van Liemerije Meulenvelden sprak me meteen aan”, vertelt Peter Jager, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt. “Niet alleen omdat het een leuke organisatie is en een hechte gemeenschap, maar ook omdat ouderen een heel belangrijke en kwetsbare groep vormen. Het is geweldig als je iets voor hen kunt betekenen. Het oude dakterras van Meulenvelden was vrij kaal, met oude bankjes, parasols en tegels. Met zes vrijwilligers van HORNBACHhelpt en een team van de Liemerije richten we het helemaal opnieuw in. Bijvoorbeeld door er nieuwe parasols en grote kweekbakken te plaatsen. Die hebben we zelf ontworpen en gemaakt. In die kweekbakken gaan aarde en zaadjes. Kunnen de ouderen straks, als het weer mooi weer wordt, lekker met zijn allen tuinieren – op een gloednieuw dakterras in de zon! Hoe mooi is dat?”

Een sterk thuisgevoel
Caroline Loor werkt als Woonbegeleider op afdeling Diemzicht. “Veel van de bewoners hebben vroeger, thuis, ook een tuintje bijgehouden. Als ze dat hier ook weer kunnen doen, zorgt dat voor veel herkenning. Het vergroot hun woonplezier en het ‘thuis’-gevoel nóg meer. En het stimuleert ook nog eens hun geheugen, met allerlei mooie herinneringen die weer naar boven komen. Als toegewijde zorginstelling hebben wij altijd mooie plannen voor onze bewoners, maar soms is het lastig om die te verwezenlijken. Eigenlijk hebben we geen budget om nieuwe materialen aan te schaffen, naast de hoogst noodzakelijke. Daarom zijn we ook zo blij met HORNBACHhelpt. Voor ons is dit iets heel groots, en voor onze bewoners al helemaal.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall