HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Persoonlijk tuinadvies bij Hornbach

Persoonlijk tuinadvies bij Hornbach

Tuinadviesdagen op 30 maart, 6 en 13 april

De voorjaarszon heeft zich vorige week al massaal laten zien, dus bij uitstek weer tijd om de tuin in te gaan. Veel mensen willen de tuin echt onder handen nemen, er een project van maken. Maar hoe? Tijdens de Tuinadviesdagen bij Hornbach geven tuinontwerpers persoonlijk advies. In alle vestigingen van de bouwmarkt (met uitzondering van Nieuwerkerk aan den IJssel), kan iedereen een adviesgesprek voeren met een onafhankelijke tuinontwerper. De Tuinadviesdagen zijn dit jaar op zaterdag 30 maart en zaterdag 6 en 13 april.

“We zien het bij veel van onze klanten. Ze willen graag aan de slag met hun tuinproject, maar weten niet goed waar te beginnen”, vertelt marketingmanager Maarten Post. “Een tuinontwerper kan je daarmee goed op weg helpen. Daarom organiseren wij vanaf 30 maart weer Tuinadviesdagen. Praat een uur met een tuinontwerper, dan weet je hoe je jouw tuin het beste kunt inrichten en wat daarvoor nodig is. Rekening houdend met de ligging van de tuin en de stand van de zon, geeft de tuinontwerper tips die passen bij jouw wensen. Inclusief advies over plantkeuze en materialen.”

Tuintrends
Dit voorjaar is de kindvriendelijke tuin nog steeds een grote trend volgens de ontwerpers, met veilige materialen, zoals (kunst)gras en rubbertegels. Ook steeds belangrijker is klimaatbestendigheid: planten moeten tegen hoge temperaturen en droogte kunnen, afwatering moet berekend zijn op hevige regenval. Een derde trend zijn borders met veel afwisseling. Borders zijn al een paar jaar populair, als manier om wel wat bloemen en planten in de tuin te hebben zonder dat dit veel onderhoud vergt. De laatste trend is dat er veel afwisseling zit in de borders met verschillende kleuren, hoogtes, vormen en bloeitijden.

Inschrijven
De tuinontwerpers denken mee over kleine en grote aanpassingen aan de tuin om er optimaal van te kunnen genieten. Belangstellenden kunnen een tuinadviesgesprek inplannen bij een Hornbach-vestiging via de website www.hornbach.nl/tuinadvies. De kosten bedragen € 25,00, inclusief een schets van de tuinindeling. Wees er snel bij, want vol = vol.

Lees ook ...