HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Rauf Morad is de ‘Beste Klusser 2019’ van Nederland

Inwoner Vlaardingen wint landelijke finale op de Hornbach Bouwplaats

Rauf Morad uit Vlaardingen streed vanmiddag op de Hornbach Bouwplaats in Amsterdam mee om de titel ‘Beste Klusser van Nederland’ en de bijbehorende Gouden Hamer. Hij plaatste zich voor de finale na winst van de regionale kwalificatiewedstrijd bij Hornbach in Den Haag. Het was spannend tijdens de laatste opdracht wie er zou winnen maar Rauf zette door en ging uiteindelijk met de winst en de gouden hamer naar huis!

Landelijk namen duizenden klussers deel aan de kwalificaties die plaatsvonden in de veertien vestigingen van Hornbach. De eindstrijd, waar doe-het-zelvers van Groningen tot Limburg aan meededen, was een spectaculaire afvalrace met verschillende proeven, gebasseerd op de elementen aarde, wind, vuur en water.

“De Hornbach Bouwplaats was een walhalla voor alle Nederlandse klussers, maar ook voor gezinnen”, vertelt Maarten Post, Marketing Manager Hornbach Nederland. Hoogtepunt van het evenement was de finale van de wedstrijd ‘Beste Klusser van Nederland’. Afgelopen weken hebben klushelden uit alle hoeken van het land zich via regionale voorrondes geplaatst, zowel mannen als vrouwen.

De winnaar
“Een paar weken geleden kwam ik in de vestiging in Den Haag en heb ik me laten overhalen om mee te doen aan de voorrondes”, aldus Rauf Morad, winnaar van de ‘Beste Klusser Verkiezing 2019’. “Nooit gedacht dat ik door zou gaan naar de finale en al helemaal niet dat ik ook zou winnen. Vandaag ben ik gestart met een aantal proeven in de halve finale en ik ben rustig en kalm gebleven. Dat was mijn tactiek. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik doorging naar de volgende ronde en steeds mocht ik een ronde verder. Toen ik de laatste proef zag, de échte finaleproef, begon het toch wel spannend te worden want ik moest druk opbouwen uit water en ervoor zorgen dat er een bak met water vol zou lopen. Ik liep eerst achter, hoorde ik later van mijn vrouw, maar ik ben kalm gebleven en dat was mijn geluk. Ik heb gewonnen! Ik wil iedereen bedanken voor alle support van vandaag en die gouden hamer gaat thuis een heel mooie plekje krijgen!”

Lees ook ...