Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Samenwerking Justdiggit en Hornbach werpt vruchten af

1.360.000 m2woestijn getransformeerd tot groene oase

De samenwerking tussen klimaatorganisatie Justdiggit en Hornbach werpt haar vruchten af. In 2018 heeft Justdiggit met steun van de bouwmarkt een oppervlakte van 1.360.000 m2 verdroogd land in Kenia kunnen vergroenen.

 

“We steunen non-profitorganisatie Justdiggit al drie jaar”, vertelt Maarten Post, marketingmanager van Hornbach Bouwmarkt Nederland . “Bij Hornbach staan klanten en hun projecten centraal, niet alleen nu, ook in de toekomst. Daarom maken we verantwoorde keuzes. Dat zie je terug in ons assortiment, maar ook in onze bedrijfsvoering, en daarom hebben we Justdiggit gesteund. Inmiddels zijn verschillende acties de revue gepasseerd. Zo is een deel van de opbrengst van de verkoop van planten aan Justdiggit gedoneerd. Met dit bedrag heeft de klimaatorganisatie een gebied van 1.360.000 mverdroogd land in Kenia kunnen vergroenen, een oppervlakte zo groot als 190 voetbalvelden bij elkaar. Dat is zeker ook een verdienste van onze klanten in deze regio!”

Vruchtbare grond voor Keniaanse Maasai
“We hebben de opbrengst van de samenwerking met Hornbach specifiek geïnvesteerd in zuidelijk Kenia, het gebied dat thuis is voor de Maasai”, licht Wessel van Eeden, Marketing Director van Justdiggit, toe. “Zij zijn volledig afhankelijk van het land als bron van inkomsten voor hun voedsel. Maar het land was dor en droog en vee kon hier niet grazen. Dankzij dit vergroeningsproject is beplanting teruggekeerd. Daarnaast hebben we de lokale bevolking opgeleid, zodat zij de aarde in de toekomst groen en bruikbaar kan houden.”

Eenvoudige en effectieve werkwijze
De werkwijze van Justdiggit is eenvoudig, maar effectief. Op extreem droge plekken, waar de aarde zo dor is dat er niks meer groeit, worden halvemaanvormige kuilen gegraven. Deze zogenaamde water-bunds vangen regenwater op en stoppen erosie. Hierdoor kan regenwater weer echt in de grond trekken. Daardoor herstelt de vegetatie. De nieuwe beplanting brengt meer vochtigheid in de lucht en dat zorgt weer voor wolkvorming en herstel van de watercyclus. Meer beplanting zorgt voor meer zuurstof, minder CO2 en een koelere planeet voor ons allemaal. Van Eeden: “Uiteindelijk merken we dit ook in Nederland, waar klimaatveranderingen nu al voor extremer weer zorgen. Je merkt het aan hogere temperaturen en stevige onweersbuien met veel regen.”

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall