HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Sfeervolle ontmoetingsruimte voor stichting Quiet

Stichting HORNBACHhelpt geeft sobere inlooplocatie metamorfose

Quiet Community Maastricht heeft de sfeervolle ontmoetingsruimte gekregen waar haar gasten zo naar verlangden. Deze stichting verlicht het leven van mensen die onder de armoedegrens leven. Quiet Community probeert hun regelmatig iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen, zoals een knipbeurt of een tweedehandsfiets. Ook organiseert de stichting een wekelijkse koffieochtend op de Quiet Maastricht-inlooplocatie. Stichting HORNBACHhelpt toverde deze sobere locatie vandaag om tot een waardige ontmoetingsruimte waar mensen zich welkom voelen.

Quiet Maastricht telt ruim 280 members: personen of gezinnen die zó weinig te besteden hebben, dat ze er ’s nachts wakker van liggen. De stichting organiseert een wekelijkse koffieochtend waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Veel members kijken hiernaar uit: het is hun uitje, hun moment om weg te zijn van de zorgen thuis en samen te kunnen praten, lachen en ervaringen te delen. De ontmoetingsruimte van Quiet Maastricht was alleen wel erg kaal en sober: de vloer was ernstig aan vervanging toe, net als de versleten gordijnen en de aftandse bar. Daarom werd de hulp van HORNBACHhelpt ingeroepen.

Zij aan zij
“Toen Quiet Maastricht bij ons aanklopte, waren we meteen enthousiast”, vertelt Bob Rohenkohl, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt. “Wij kenden de stichting al en dragen deze een warm hart toe. Zij maken het verschil voor mensen die dat het hardst nodig hebben. De metamorfose van de ontmoetingsruimte leek ons een dankbare klus. En dat was het ook! De tegelvloer uit de jaren ’80 of eerder is vervangen door een strakke nieuwe vloer en met een opgeknapte bar en nieuwe gordijnen ziet de ruimte er compleet anders uit! Een heel project, dat we zij aan zij met de Quiet-vrijwilligers en members uitvoerden. Door de verhalen van members begrijpen we dat Quiet het verschil maakt. Mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien, bieden zij lichtpuntjes waardoor ze hun zorgen even vergeten. Wij zijn blij dat we met deze mensen mochten bouwen aan hun ontmoetingsruimte.”

Echt welkom
Iris de Graaf van Stichting Quiet is HORNBACHhelpt erg dankbaar: “Voor de materialen en het advies, maar ook voor hun harde werk en de gezellige samenwerking. We hebben het echt samen gedaan. Met de vrijwilligers van HORNBACHhelpt, maar ook met onze members. Van de vloer en de plinten tot het lakken van de bar en het ophangen van de gordijnen. Als finishing touch nog wat planten en accessoires neergezet. Zo hebben we er een waardige plek van gemaakt, waar onze members, die niet zomaar naar een koffietentje kunnen gaan, zich welkom voelen. Het was een mooie dag. Ontroerend was de blijdschap van de members; doordat ze met eigen handen meehielpen aan hun ontmoetingsruimte, zijn ze er extra trots op. Wat oud en aftands was, hebben zij helpen veranderen in een fris, eigentijds interieur. Dat voelt goed en dat ervaart iedereen die hier binnenloopt!”

Lees ook ...