HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Speeddaten voor een baan bij Hornbach Zwolle

Speeddaten voor een baan bij Hornbach Zwolle

Nieuwe bouwmarkt zoekt naar juiste klik met sollicitanten

Klikt het van twee kanten? Op deze vraag zoekt Hornbach antwoord tijdens speeddates met sollicitanten, voor de Zwolse vestiging in aanbouw. De nieuwe bouwmarkt zoekt voor deze vestiging circa 150 medewerkers en organiseert daarom dit jaar nog vier wervingsdagen in samenwerking met UWV en de gemeente Zwolle, die namens alle veertien gemeenten in de regio optreedt.

In de zoektocht naar medewerkers heeft Hornbach het vizier nu vooral gericht op verkopers, logistiek medewerkers én caissières. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.hornbach.nl/zwolle.

De mens áchter het cv
In Zwolle staat volgend jaar de eerste Hornbach-vestiging van Overijssel en de veertiende van Nederland. Naar verwachting schuiven de deuren in het voorjaar van 2018 open. “En we hebben 150 nieuwe én goed ingewerkte collega’s nodig om van deze nieuwe vestiging meteen een succes te maken”, vertelt vestigingsmanager Tonnie Balkema. “We zijn de reguliere werving al gestart en zien speeddates als een belangrijk onderdeel van onze zoektocht naar geschikte medewerkers. Een leuke manier om de mens áchter het cv en die motivatiebrief te leren kennen. Dus écht een eerste kennismaking met de persoon. Wij zien het met de komst van onze vestiging als onze verantwoordelijkheid om werkgelegenheid te creëren voor mensen uit Zwolle en omgeving.”

Een-op-eengesprek
De dag begint plenair met een presentatie over Hornbach. Daarna gaan de speeddates van start en maken de kandidaten in een kort een-op-eengesprek kennis met verschillende medewerkers van de projectbouwmarkt. Klikt het van beide kanten? Dan nodigt Hornbach de kandidaat uit voor een vervolggesprek. UWV en de gemeenten doen de voorselectie van de kandidaten. “Echte aanpakkers gaan zich helemaal thuisvoelen bij dit familiebedrijf”, geeft vestigingsmanager Tonnie Balkema werkzoekenden mee. “Hornbach is een laagdrempelige organisatie met goede doorgroeimogelijkheden.”

Balkema voegt daaraan toe dat Hornbach een ‘stabiele, informele werkomgeving’ is, waar je kunt rekenen op een goed salaris en prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. “Wij willen goed voor onze medewerkers zorgen en bieden veel trainingen, cursussen en opleidingen aan. Zo ontdekken medewerkers zelf waar ze goed in zijn, zodat ze met het juiste materiaal kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling. Daar investeren wij graag in, want betrokken en vakkundige medewerkers zorgen voor tevreden klanten.”

Najaar 2017
De bouwmarkt gaat dan misschien pas volgend jaar open, nieuwe medewerkers kunnen dit najaar al van start gaan. Om te beginnen met een intern opleidingstraject, waarin ze extra vakkennis en praktische vaardigheden opdoen én alles leren over de specifieke Hornbach-processen. Daarna volgt een inwerkperiode bij een van de nabijgelegen vestigingen. Balkema: “Dus als onze nieuwe vestiging in Zwolle in het voorjaar van 2018 opengaat, zijn ze er helemaal klaar voor. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!”

 

Lees ook ...