HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Speeddaten voor een baan bij HORNBACH Apeldoorn

Speeddaten voor een baan bij HORNBACH Apeldoorn

Nieuwe bouwmarkt zoekt naar de juiste klik met sollicitanten

Klikt het van twee kanten? Dat is de grote vraag tijdens de speeddates die HORNBACH samen met het UWV organiseert om medewerkers te werven voor haar nieuwe bouwmarkt in Apeldoorn. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf zoekt voor deze vestiging circa 200 collega’s. Omdat praktijkervaring van grote waarde is, grijpt HORNBACH de samenwerking met UWV Stedendriehoek & NW Veluwe en WerkgeversServicepunt FactorWerk met beide handen aan. Morgen wordt het startschot gegeven van een serie speeddatesessies, die elke donderdag in februari en maart plaatsvinden.

Momenteel wordt er druk gebouwd aan HORNBACH’s 16e Nederlandse vestiging aan De Voorwaarts in Apeldoorn. De nieuwste bouwmarkt opent haar deuren naar verwachting in het najaar van 2021. Omdat goed personeel onmisbaar is, begint de projectbouwmarkt nu al met werving. HR-manager Harald de Ruijter: “We vinden het belangrijk dat iedereen bij de opening in het najaar goed ingewerkt is. Want bij HORNBACH maken we graag het verschil met medewerkers met kennis en ervaring. We staan bekend om klantvriendelijkheid en deskundig advies. Daarom is deze samenwerking met  UWV en WSP FactorWerk ook belangrijk voor ons. Eerder vonden we op deze manier met succes ervaren collega’s voor andere vestigingen.” Bea Schulting, senior adviseur UWV Werkgeversdienstverlening is enthousiast over de aanpak van HORNBACH: “De speeddates bieden een unieke mogelijkheid voor zowel HORNBACH als werkzoekenden om zichzelf in the picture te zetten. Als het ook nog eens van beiden kanten klikt, is iedereen uitstekend geholpen.” Het is een mooie banenkans voor de werkzoekenden in de regio.”

Verschillende functies en groeimogelijkheden
Van caissières tot logistiek medewerkers en verkoopspecialisten, HORNBACH heeft diverse vacatures. Harald de Ruijter vervolgt: “Veel van onze medewerkers hebben een achtergrond in de bouwwereld. Zij kunnen klanten daardoor goed adviseren over de aanpak van hun project. Denk aan timmerlieden, elektriciens en sanitairspecialisten. Op de vraag waarom het fijn is om bij HORNBACH te werken heeft Harald wel een antwoord: “HORNBACH is een echt familiebedrijf, een laagdrempelige organisatie waar de aanpakkersmentaliteit centraal staat. We zijn doeners en vandaar ook onze slogan: Werken bij HORNBACH. Doe maar gewoon. Bij ons kun je rekenen op een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien bieden wij al onze collega’s uitstekende interne opleidingsprogramma’s, waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Aanmelden
Wie interesse heeft in een baan bij HORNBACH kan zich aanmelden voor deelname aan de speeddates. Na een korte bedrijfspresentatie volgen een-op-een-gesprekken om kennis te maken met verschillende medewerkers van het bedrijf. Ook het cv en een aantal selectiecriteria worden hierbij besproken. Bij een klik van beide kanten krijgt de kandidaat een vervolggesprek. De speeddates vinden plaats op 11, 18 en 25 februari en op 4, 11, 18 en 25 maart. Aanmelden kan via http://jobs.hornbach.nl.

Lees ook ...