Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Speeddaten voor een baan bij HORNBACH Enschede

Nieuwe bouwmarkt zoekt naar juiste klik met sollicitanten

Klikt het van twee kanten? Op die vraag zoekt HORNBACH antwoord tijdens speeddatesessies met sollicitanten. Die organiseert de bouwmarktketen samen met Werkplein Twente om medewerkers te werven voor haar nieuwe vestiging in Enschede. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf zoekt voor deze bouwmarkt zo’n 200 collega’s: van caissières tot verkoopspecialisten en logistiek medewerkers.

Momenteel wordt er druk gebouwd aan de Zuiderval, op het voormalig DCW-terrein in Enschede. Daar opent HORNBACH straks haar 17e Nederlandse vestiging. Het wordt een complete projectbouwmarkt van zo’n 17.000 m2. Je vindt er onder andere bouwmaterialen, gereedschap, een badkamer- en keukeninspiratiecentrum, ruime dierenafdeling, tuincentrum en zelfs een Drive In. De deuren van de nieuwe HORNBACH-vestiging openen naar verwachting in de eerste helft van 2022. Omdat goed personeel onmisbaar is, begint de projectbouwmarkt nu al met haar werving.

Klantvriendelijkheid & advies
“We starten graag op tijd met het zoeken van nieuwe collega’s”, vertelt HR-manager Harald de Ruijter. “Want we vinden het belangrijk dat iedereen bij de opening volgend jaar goed ingewerkt is. Bij HORNBACH maken we het verschil door medewerkers met kennis en ervaring. We staan bekend om onze klantvriendelijkheid en deskundig advies. Praktijkervaring is dan ook erg welkom. Daarom is deze samenwerking met Werkplein Twente ook belangrijk voor ons. Eerder vonden we met behulp van speeddatesessies met succes ervaren collega’s voor andere vestigingen.” Berit Render, adviseur werkgeversdiensten bij Werkplein Twente, is enthousiast over de aanpak van HORNBACH: “Deze samenwerking is een schitterende kans voor beide partijen: onze werkzoekenden kunnen op een laagdrempelige manier een nieuwe baan vinden. HORNBACH kan in korte tijd kennismaken met veel potentiële nieuwe collega’s.”

Verschillende functies en groeimogelijkheden         
Van caissières tot logistiek medewerkers en verkoopspecialisten, HORNBACH heeft diverse vacatures. Harald de Ruijter vervolgt: “Veel van onze medewerkers hebben een achtergrond in de bouwwereld. Zij kunnen klanten daardoor goed adviseren over de aanpak van hun project. Denk aan timmerlieden, elektriciens en sanitairspecialisten. Op de vraag waarom het fijn is om bij HORNBACH te werken heeft Harald wel een antwoord: “HORNBACH is een echt familiebedrijf, een laagdrempelige organisatie waar de aanpakkersmentaliteit centraal staat. We zijn doeners en vandaar ook onze slogan: Werken bij HORNBACH. Doe maar gewoon. Bij ons kun je rekenen op een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien bieden wij al onze collega’s uitstekende interne opleidingsprogramma’s, waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Aanmelden
Wie interesse heeft in een baan bij HORNBACH kan zich aanmelden voor deelname aan de speeddates. Na een korte bedrijfspresentatie volgen een-op-een gesprekken om kennis te maken met verschillende medewerkers van het bedrijf. Ook het cv en een aantal selectiecriteria worden hierbij besproken. Bij een klik van beide kanten krijgt de kandidaat een vervolggesprek. De speeddates vinden plaats tussen 1 en 17 september. Kijk voor meer informatie op: http://jobs.hornbach.nl.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall