HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Speelhuis en kweektafel voor gezinshuis All Together

HORNBACHhelpt bouwt aan buitenspeelplezier voor kinderen

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen, dat het voor een kind beter is om tijdelijk ergens anders te wonen. Daarvoor zijn er gezinshuizen, zoals het gezinshuis All Together in Spaubeek, van Sabine en Marcel de Groot. Zij bieden sinds 1 mei een tijdelijk thuis aan drie kinderen die dat nodig hebben. Vandaag bouwden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt een speelhuisje en een kweektafel in de tuin van het gezinshuis.

“Sabine en Marcel stellen hun huis open voor kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen”, vertelt Bob Rohenkohl, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Zij bieden een zo gewoon mogelijk thuis, waar de kinderen indien nodig tot hun achttiende kunnen blijven wonen. Daarmee maken ze echt het verschil voor deze kinderen. Een heel waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ieder kind verdient het om op te groeien in een fijne omgeving. Om plezier te maken en buiten te spelen. Wij dragen daar graag aan bij, daarom hebben we de tuin van het gezinshuis tot een leuke en leerzame speelplek gemaakt.”

Buiten spelen en leren
“Sinds 1 mei wonen we in het gezinshuis in Spaubeek, met genoeg ruimte voor onze eigen twee tieners en maximaal vijf pleegkinderen”, vertelt Sabine de Groot van Gezinshuis All Together. “Op dit moment wonen er drie kinderen bij ons gezin. Wij willen op deze manier iets voor de maatschappij betekenen. Alle praktische hulp die we kunnen krijgen, grijpen we met beide handen aan. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt kunnen de kinderen nu elke dag heerlijk buiten spelen. Zij hebben een speelhuisje in elkaar gezet, waar de jonge kinderen zich enorm op verheugden. En nog een tweede aanwinst: een kweektafel, waar we de kinderen zelf spelenderwijs laten ontdekken hoe voedsel groeit. Vrijwilligers van HORNBACHhelpt hebben ons vol energie geholpen om van onze tuin de prettige plek te maken die de kinderen zo hard nodig hebben. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne tuin en de kinderen helemaal!”

Lees ook ...