Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Speelhuis en kweektafel voor gezinshuis All Together

HORNBACHhelpt bouwt aan buitenspeelplezier voor kinderen

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen, dat het voor een kind beter is om tijdelijk ergens anders te wonen. Daarvoor zijn er gezinshuizen, zoals het gezinshuis All Together in Spaubeek, van Sabine en Marcel de Groot. Zij bieden sinds 1 mei een tijdelijk thuis aan drie kinderen die dat nodig hebben. Vandaag bouwden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt een speelhuisje en een kweektafel in de tuin van het gezinshuis.

“Sabine en Marcel stellen hun huis open voor kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen”, vertelt Bob Rohenkohl, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Zij bieden een zo gewoon mogelijk thuis, waar de kinderen indien nodig tot hun achttiende kunnen blijven wonen. Daarmee maken ze echt het verschil voor deze kinderen. Een heel waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ieder kind verdient het om op te groeien in een fijne omgeving. Om plezier te maken en buiten te spelen. Wij dragen daar graag aan bij, daarom hebben we de tuin van het gezinshuis tot een leuke en leerzame speelplek gemaakt.”

Buiten spelen en leren
“Sinds 1 mei wonen we in het gezinshuis in Spaubeek, met genoeg ruimte voor onze eigen twee tieners en maximaal vijf pleegkinderen”, vertelt Sabine de Groot van Gezinshuis All Together. “Op dit moment wonen er drie kinderen bij ons gezin. Wij willen op deze manier iets voor de maatschappij betekenen. Alle praktische hulp die we kunnen krijgen, grijpen we met beide handen aan. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt kunnen de kinderen nu elke dag heerlijk buiten spelen. Zij hebben een speelhuisje in elkaar gezet, waar de jonge kinderen zich enorm op verheugden. En nog een tweede aanwinst: een kweektafel, waar we de kinderen zelf spelenderwijs laten ontdekken hoe voedsel groeit. Vrijwilligers van HORNBACHhelpt hebben ons vol energie geholpen om van onze tuin de prettige plek te maken die de kinderen zo hard nodig hebben. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne tuin en de kinderen helemaal!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall