Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Stichting HORNBACHhelpt brengt Natuurtalent Tuin stap verder

Samen aan de slag voor meer leven in Amsterdamse tuinen

De natuur heeft het zwaar. Zeker in de stad. Dier- en plantsoorten sterven uit, maar gelukkig is er een tegenbeweging gaande. Steeds meer Amsterdammers proberen bijen, kikkers en andere kleine dieren aan te trekken, met de aanleg van hun tuin. De Natuurtalent Tuin, gelegen in Amsterdam West, helpt hen daarbij. Vandaag bouwden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt er een blokhut, waardoor de Natuurtalent Tuin een informatiecentrum kan gaan inrichten en kennis over biodiversiteit kan delen met inwoners en scholieren.

Hoe groter de diversiteit aan insecten en andere dieren in je tuin, hoe gezonder onze planeet. Daarom laat de Natuurtalent Tuin in Amsterdam Nieuw-West zien hoe je van jouw tuin een groene oase maakt voor nuttige insecten, vogels, kleine zoogdieren en amfibieën. Inge Slothouber, oprichter van de Natuurtalent Tuin laat weten: “De tuin heeft een belangrijke educatieve functie: we leren er volwassenen en kinderen over de verschillende dier- en plantsoorten in de tuin. We willen laten zien hoe planten en dieren elkaar beïnvloeden in ecosystemen en waarom het belangrijk is om die levendigheid in je tuin te hebben.”

Steentje bijdragen
“Fijn dat we konden helpen”, vertelt Harry van Santen van Stichting HORNBACHhelpt.“Vandaag hebben we zelf gezien hoe ze in deze tuin allerlei natuurgebiedjes hebben aangelegd, zodat er veel insecten, vogels, kikkers en bijen kunnen leven. Wij vinden biodiversiteit erg belangrijk, dus zijn we blij dat we hieraan kunnen bijdragen. Met een klein team hebben we een blokhut gebouwd, die met groot enthousiasme werd ontvangen.”

Kennis delen
Inge Slothouber: “Wat de inspiratietuin nog mist, is een informatiecentrum. Een plek waar we meer kunnen vertellen over plant- en diersoorten aan jong en oud. Dankzij HORNBACHhelpt kunnen we daar nu werk van maken en straks bijvoorbeeld scholen ontvangen en onze kennis delen. Als kleine onderneming moeten we het hebben van acties als deze, want zelf hebben we er de middelen niet voor. Reuze bedankt HORNBACHhelpt!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall