HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Tuinfeestje gezellig houden?

Tuinfeestje gezellig houden?

Veilig barbecueën begint met Brandweerman Cor bij Hornbach

Die gezellige barbecue niet laten eindigen bij de eerste hulp? Geen zin in een tuinfeestje waar de vlam in de pan slaat? Met alle zomeravonden voor de deur maakt Cor Kraaijenhagen, beter bekend als Brandweerman Cor, zijn jaarlijkse ‘barbecuerondje’ langs verschillende Hornbach-vestigingen in het land. Met als belangrijkste boodschap: “Wees goed voorbereid!”

De brandpreventieshow van de bekendste brandweerman van Nederland, die al ruim 25 jaar door het land toert, staat helemaal in het teken van veilig omgaan met vuur buitenshuis. Van aandachtspunten bij het veilig gebruik van aanmaakblokjes en opstoken van hout in een vuurkorf tot do’s en don’ts over het wegwerken van snoeren en verwisselen van gasflessen. Uiteraard komen ook het gebruik van rookmelders, blusdekens en het opstellen van vluchtplannen aan bod.

Laat de barbecue een feest zijn
Jaarlijks worden honderden mensen op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis behandeld na een ongeval met een barbecue. Oorzaak is vaak het onveilig aansteken van de buitenoven met bijvoorbeeld spiritus of brandgel. De meest voorkomende letsels zijn met name tweedegraads brandwonden (bron: Stichting Consument en Veiligheid). “Zet voor de zekerheid naast de barbecue een emmer met zand of water neer, of leg een blusdeken klaar”, geeft Cor alvast mee, als voorproefje op zijn show. “En mensen, zorg er alsjeblieft voor dat de barbecue of vuurkorf op een vlakke ondergrond staat voor je begint. Spuit nooit spiritus bij om de barbecue sneller te verwarmen, en blijf geduldig. Scherm de barbecue bovendien af met een niet-brandbaar windscherm en gebruik lange lucifers. En mocht het nou geen mooie zomer worden, ga dan niet binnen of onder een afdak barbecueën. Laat de barbecue een feest zijn en wees goed voorbereid! Verbrandt iemand zich toch, dan gelijk koelen met lauw leidingwater, of als er geen kraan in de buurt is, desnoods met slootwater.”

‘Ook voor kwaliteit in brandveiligheid’
Onder het motto ‘Hornbach – ook voor kwaliteit in brandveiligheid’ zet de bouwmarkt zich al jaren in voor brandpreventie. Niet alleen door het aanbieden van een uitgebreid assortiment op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding, maar ook door het geven van goede voorlichting. Hornbach werkt hiervoor sinds enkele jaren nauw samen met Brandweerman Cor. Kijk voor meer informatie op www.brandweermancor.nl.

Lees ook ...