Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Veilig barbecueën begint in de bouwmarkt

Brandweerman Cor doet rondje Hornbach

Geen zin om dat gezellige barbecuefeestje te onderbreken voor een bezoek aan de eerste hulp? Van de vuurkorf geen vlammenzee maken? Nu het seizoen van zwoele avonden is aangebroken, maakt Cor Kraaijenhagen, beter bekend als Brandweerman Cor, een speciaal rondje langs verschillende Hornbach-vestigingen in het land. Cor geeft een demonstratie over veilig omgaan met barbecues en voorkorven. Met als belangrijkste boodschap: “Wees goed voorbereid.”

De brandpreventieshow van de bekendste brandweerman van Nederland, die al ruim 25 jaar door het land toert, staat helemaal in het teken van veilig omgaan met vuur buitenshuis. Van aandachtspunten bij het veilig gebruik van aanmaakblokjes en opstoken van hout in een vuurkorf tot do’s en don’ts over het wegwerken van snoeren en verwisselen van gasflessen. Uiteraard komt ook het gebruik van rookmelders, blusdekens en het opstellen van vluchtplannen aan bod.

Voorproefje

Jaarlijks worden honderden mensen op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis behandeld na een ongeval met een barbecue. Oorzaak is vaak het onveilig aansteken van de buitenoven met bijvoorbeeld spiritus of brandgel. De meest voorkomende letsels zijn met name tweedegraads brandwonden (bron: stichting Consument en Veiligheid). “Zet voor de zekerheid naast de barbecue een emmer met zand of water neer, of leg een blusdeken klaar”, geeft Cor alvast mee, als voorproefje op zijn show. “En mensen, zorg alsjeblieft dat de barbecue of vuurkorf op een vlakke ondergrond staat voor je begint. Spuit ook nooit spiritus bij om de barbecue sneller te verwarmen. Wees geduldig. En houd kinderen en huisdieren uit de buurt. Scherm de barbecue bovendien af met niet-brandbaar windscherm en gebruik lange lucifers. Verbrandt iemand zich toch dan gelijk koelen met lauw leidingwater, of als er geen kraan in de buurt, slootwater. En mocht het nou geen mooie zomer worden, ga dan niet binnen of onder een afdak barbecueën. Laat de barbecue of het kampvuur een feest zijn en wees goed voorbereid!”

‘Ook voor kwaliteit in brandveiligheid’

Onder het motto ‘Hornbach – ook voor kwaliteit in brandveiligheid’ zet de bouwmarkt zich al jaren in voor brandpreventie. Niet alleen door het aanbieden van een uitgebreid assortiment op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding, maar ook door het geven van goede voorlichting. Hornbach werkt hiervoor sinds enkele jaren nauw samen met Brandweerman Cor. Kijk voor meer informatie op www.brandweermancor.nl.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall