HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Vijf grootste Nederlandse steden nu een eigen Hornbach

Blikvanger in Nederlands doe-het-zelflandschap

Hornbach Bouwmarkt Nederland bedient sinds deze maand de regio van de vijf grootste steden van Nederland. Na de opening van de nieuwe vestiging in Den Haag vorige week kunnen inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven nog eenvoudiger gebruikmaken van deze projectbouwmarkt. De bouwmarkt bevestigt hiermee haar status als de nieuwe blikvanger in het Nederlandse DHZ-landschap. Hornbach telt in ons land nu dertien vestigingen.

 

“Het is duidelijk dat wij, inwoners van Nederland, blij zijn met dit soort bouwmarkten”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Ons type bouwmarkt is de ontbrekende schakel tussen de bestaande ketens, want er is vanuit consumenten en professionals een blijvende vraag naar één projectbouwmarkt voor elk type project. Of je nu komt voor een heel specifiek schroefje, voor het verbouwen van je zolder of om je tuin onder handen te nemen. Een nieuwe vestiging van Hornbach maakt het voor klussers uit de streek nou eenmaal alleen maar makkelijker om hun project te realiseren.”

Spijker op de kop
“Er komt iets groots naar Den Haag”, kondigde de bouwmarktketen de afgelopen maanden al op allerlei manieren aan in Den Haag. Zo doet Hornbach dat. Ze laat haar komst niet onopgemerkt voorbijgaan. En als de nieuwe vestiging eenmaal opdoemt, zet de projectbouwmarktketen er nog een tandje bij. “Daar is alle reden toe”, aldus Evert de Goede. “Wie onze nieuwe vestiging bezoekt, zal beamen dat we met die slogan de spijker op de kop slaan. Dat Hornbach in Nederland bestaansrecht heeft, blijkt ook wel uit het feit dat wij dit jaar voor de elfde keer de Retail Jaarprijs – in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’ – hebben gewonnen. Een consumentenprijs, die wij te danken hebben aan onze medewerkers en de succesvolle Hornbach-formule, bestaande uit vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, service, een enorm assortiment en grote voorraden. Kortom, genoeg houvast om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken. Een toekomst waarbij de consument bij ons altijd vindt wat hij zoekt, tegen de laagste prijs. Altijd.”

1997
Na de eerste vestiging in Zaandam in 1997 is Hornbach nu in dertien plaatsen gevestigd, maar de groei zet onverminderd voort. De groeispurt van Hornbach heeft dit jaar al geleid tot twee nieuwe vestigingen in respectievelijk Amsterdam (februari) en Den Haag Ypenburg (afgelopen week). “Ik heb alle openingen in ons land van dichtbij meegemaakt”, vertelt Evert de Goede, die zelf bij deze organisatie is begonnen als vestigingsmanager. “En het is telkens weer geweldig om te zien hoe mensen reageren als ze voor het eerst in onze winkel komen. Aan hun ogen zie je dat er een wereld voor ze opengaat. Zoals dat ook weer zal gebeuren in Zwolle, waar onze volgende aanwinst zal verrijzen. En achter de schermen zijn we voortdurend bezig met nog meer concrete locaties, dus onze groei zet onverminderd voort. Niet alleen handig voor klussers en tuiniers, maar ook voor werkzoekenden. Een nieuwe vestiging is namelijk goed voor 150 directe arbeidsplaatsen; full- en parttimers met praktijkervaring als bijvoorbeeld loodgieter, timmerman, tegelzetter, stukadoor, tapijtlegger of hovenier. En naast deze directe arbeidsplaatsen levert onze komst zo’n 150 indirecte arbeidsplaatsen op. Bijvoorbeeld dankzij onze MontageService, waarmee wij projectaanvragen van klanten doorspelen naar bouw- en installatiebedrijven uit de omgeving.”

Landelijke dekking
Naast de fysieke vestigingen is Hornbach al geruime tijd ook te vinden via internet als webshop. De webshop wordt door mensen uit heel Nederland gebruikt om een klus te klaren. Het gemak van thuis laten bezorgen zonder zelf in- en uit te hoeven laden, kunnen klussers gerust aan Hornbach overlaten. Inmiddels zijn er ruim 50.000 artikelen van het totaalassortiment aan de webshop toegevoegd, en er komen er iedere week honderden bij, zodat binnen nu en een aantal maanden het gehele assortiment online staat. Zo is het ook mogelijk om online te bestellen en je bestelling vier uur later al af te halen in een van de dichtstbijzijnde vestigingen.

 

Lees ook ...