HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Voetbalvereniging DCG ontroerd door transformatie kantine

Vrijwilligers Stichting HORNBACHhelpt verrassen club met nieuwe keuken

Afgelopen weekend geen rollende ballen bij voetbalvereniging DCG in Amsterdam. Wél tollende schroeven. Met een team vrijwilligers en de benodigde materialen zorgde Stichting HORNBACHhelpt tijdens de winterstop voor een compleet nieuwe keuken in het sportcomplex van de voetbalvereniging.

“De nieuwe keuken is zeker geen overbodige luxe”, vertelt Dennis van Dongen, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt. “De oude keuken zat er ruim twintig jaar in. De deuren sloten niet goed meer en het tegelwerk en de voegen waren steeds moeilijker schoon te krijgen. Iets wat gezien de hygiëneregels wel prioriteit heeft. Vandaar dat we niet alleen een nieuw keukenblok hebben geplaatst, maar ook het oude tegelwerk hebben vervangen door kunststof beplating. Sporten is meer dan bewegen. Voor veel jeugdspelers hier is voetbal de enige uitlaatklep. Een vereniging als deze draagt bij aan sociale ontwikkeling en de samenleving. En daar doen we het voor.”

Hart van de club klopt weer  
DCG Amsterdam is opgericht in 1945 en draait op de inzet van vrijwilligers. Voorzitter van de voetbalvereniging, Peter Gerekink, laat weten: “Deze verbouwing die Stichting HORNBACHhelpt heeft gerealiseerd, is echt fantastisch. Voor ons als vereniging is het moeilijk budget vrij te maken voor een project als dit. Veel van onze leden betalen contributie met steun van de gemeente. Extraatjes zijn hier niet aan de orde. Maar de keuken is het hart van onze club en wordt met ruim 900 leden veel gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk deze bruikbaar te houden. Wij zijn diep ontroerd door dit gebaar en Stichting HORNBACHhelpt ontzettend dankbaar. Zelf hadden we dit niet voor elkaar gekregen. Samen met onze leden gaan we volop genieten van de nieuwe keuken!”

Lees ook ...