Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Voorjaarsgeur vult Utrecht Centraal

Voorjaarsgeur vult Utrecht Centraal

Hornbach plaatst onderbroekenautomaat in stationshal

In de stationshal van Utrecht Centraal staat vandaag de veelbesproken onderbroekenautomaat uit de campagne ‘Zó ruikt het voorjaar’ van bouwmarkt Hornbach. Met één druk op de knop komt een speciale onderbroek met een favoriete voorjaarsgeur uit de automaat. Reizigers kunnen zo de geur van het voorjaar ruiken.
Gras, bloemen of iets anders?
“Veel Nederlanders denken bij het voorjaar aan frisse, zoete geuren van bloeiende planten”, vertelt Maarten Post, marketingmanager Hornbach Nederland. “Voor anderen is het de kenmerkende geur van gemaaid gras. Het voorjaar is hét moment om tuinprojecten, groot of klein, aan te pakken. Dat terras ligt er niet vanzelf. Daar komen bloed, zweet en tranen aan te pas. Voor ons is de geur van het voorjaar dan ook een optelsom van alle onderdelen, inclusief de inspanning die een tuinproject kost. De onderbroekenautomaat bevat gesealde onderbroeken met een voorjaarsluchtje. Bij het openen van de verpakking kunnen reizigers het voorjaar ruiken en ervaren hoe versgemaaid gras, bloeiende rozen en onbewerkt hout ruiken. We willen de reizigers in deze drukke stad zo laten ervaren wat de echte geuren van het voorjaar zijn en stimuleren om ook zelf de handen uit de mouwen te steken”, besluit Post met een knipoog.

Campagne
De onderbroekenautomaat is onderdeel van de campagne ‘Zó ruikt het voorjaar’, die vooral in Duitsland behoorlijk wat stof deed opwaaien. Daar werd een petitie gestart, die zich uitsprak tegen een Aziatische dame in de televisiespot, die de lentegeur opsnuift. Hierop volgde ook in Nederland veel media-aandacht. “De campagnes van Hornbach zijn altijd opvallend en herkenbaar. Uitgesproken communicatie leidt tot uiteenlopende reacties, maar uiteraard is het nooit onze intentie geweest om iemand te kwetsen. Daarom hebben we deze onderbroekenautomaat dan nu ook naar Nederland gebracht. Want iedereen kan zo ruiken aan het voorjaar”, aldus marketingmanager Maarten Post. Eerder werd de voorjaarsgeur ook al naar de winkelvloer gebracht met een geurtest, waar bezoekers van de bouwmarkt aan deel konden nemen.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall