Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Verantwoord vuurtje stoken

Verantwoord vuurtje stoken

Brandpreventieshow bij Hornbach

Hamburgers op het rooster, een tuinfeest in de avondzon. Genieten van een drankje bij het smeulende hout van de vuurkorf. Jaarlijks belanden honderden mensen na zo’n ontspannen zomeravond op de spoedeisende hulp. Hoe voorkom je brandwonden en barbecueblunders? Die vraag beantwoordt Brandweerman Cor in zijn brandpreventieshow, te zien bij verschillende Hornbach-vestigingen in het land.

Cor Kraaijenhagen, beter bekend als Brandweerman Cor, is de bekendste brandweerman van Nederland. Hij vertelt alles over veilig omgaan met vuur buitenshuis. Cor geeft tips over veilig gebruik van aanmaakblokjes, opstoken van hout in een vuurkorf, het veilig wegwerken van snoeren en het veilig verwisselen van gasflessen. Uiteraard komen ook het gebruik van rookmelders, blusdekens en het opstellen van vluchtplannen aan bod.

Goed voorbereiden is ontspannen genieten
“Wees goed voorbereid!”, is het motto van Brandweerman Cor. Elk jaar belanden honderden mensen in het ziekenhuis na een ongeval met een barbecue. Veel van hen hebben tweedegraads brandwonden (bron: stichting Consument en Veiligheid). Vaak is de oorzaak het onveilig aansteken van de buitenoven met spiritus of brandgel.

Met een goede voorbereiding kan een mooie zomeravond niet meer misgaan. “Zet naast de barbecue een emmer met zand of water neer, of leg een blusdeken klaar”, geeft Cor alvast mee, als voorproefje op zijn show. “En, mensen, zorg ervoor dat de barbecue op een vlakke ondergrond staat. Spuit nooit spiritus bij om de barbecue sneller te verwarmen, en blijf geduldig. Scherm de barbecue bovendien af met een niet-brandbaar windscherm en gebruik lange lucifers.” Onder een afdak barbecueën raadt hij af. “Laat de barbecue een feest zijn!”

Advies voor volop tuinplezier
Hornbach organiseert deze brandpreventieshow omdat zij advies over goed gebruik van tuinartikelen net zo belangrijk vindt als de artikelen zelf. Zodat mensen op een veilige manier kunnen genieten van hun barbecue of vuurkorf. Onder het motto ‘Hornbach – ook voor kwaliteit in brandveiligheid’ zet de bouwmarkt zich al jaren in voor brandpreventie. Niet alleen door het aanbieden van een uitgebreid assortiment op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding, maar ook door het geven van goede voorlichting. Hornbach werkt hiervoor sinds enkele jaren nauw samen met Brandweerman Cor, een autoriteit op dit gebied. Kijk voor meer informatie op www.brandweermancor.nl.

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall