HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Wielervereniging Breda krijgt uitdagende brug

Stichting HORNBACHhelpt herstelt verloren stuk parcours

Ooit was het een uitdagende brug, voor de leden van Wielervereniging Breda. Maar de houten ondergrond ging rotten en er ontstond doorzakgevaar. De vereniging moest de brug wel afsluiten. Jarenlang bleef het metalen frame ongebruikt. Totdat de vereniging bij HORNBACHhelpt aanklopte. Met resultaat: vandaag bouwden de leden met een team van HORNBACHhelpt-vrijwilligers aan een veilige én uitdagende brug.

Wielervereniging Breda bestaat bijna zestig jaar en heeft ongeveer driehonderd leden. Daarvan behoren er zo’n zeventig tot de jeugdafdeling. Op een gevarieerd parcours van 1500 meter kunnen de leden onder meer wielrennen, mountainbiken, skeeleren en veldrijden. Vooral bij die laatste sport dragen spannende en veilige obstakels sterk bij aan het plezier. Maar voor zulke obstakels heb je wel het juiste materiaal én kluservaring nodig. Of in de woorden van Peter Tuijtelaars, vrijwilliger van Stichting HORNBACHhelpt: “Mensen met twee rechterhanden. Nou, die lopen er genoeg bij ons rond.”

Nieuwe bodem
“We hebben de situatie eerst eens goed bekeken, zo wisten we wat er vandaag moest gebeuren”, vertelt Peter. “We zijn gestart met een nieuwe bodem en nieuwe bekleding, dus dat betekende flink wat plaatwerk monteren. We hebben er tevens voor gezorgd dat de ondergrond voldoende grip heeft, zodat er veel mensen veilig overheen kunnen fietsen, ook in barre omstandigheden.” Kortom: een team van vijf HORNBACHhelpt-vrijwilligers en vijf leden van de vereniging heeft de brug flink onder handen genomen.

Meteen in gebruik
Hans Huijbregts komt al jaren op de vereniging. Zijn zoon is lid en zijn vrouw zit in het bestuur. Het was hem “een doorn in het oog” dat de brug zo’n tijd in een verloren hoekje van het parcours stond. “Zoals veel verenigingen zijn wij voor dit soort projecten afhankelijk van hulp van buitenaf. Dus hebben we een verzoek bij HORNBACHhelpt ingediend. Tot onze grote vreugde wilden ze ons steunen. Niet alleen met materiaal, maar ook nog eens met een team ervaren klussers. Met zoveel expertise gaan we ervanuit dat we de nieuwe brug aanstaande woensdag in gebruik kunnen nemen. Dan traint de jeugdafdeling, dat wordt een feestelijk avondje!”

Lees ook ...