HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Winnaar De Beste Klusser van Nederland 2022 bekend

De verkiezing van De Beste Klusser van Nederland werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en mogelijk gemaakt door HORNBACH. Het was de eerste keer dat heel Nederland de bloedstollende eindstrijd kon zien op tv bij Veronica. De finaleopdracht, die grootser was dan ooit, volgde op honderden aanmeldingen, een regionale verkiezing en een kwalificatieproef. Onder de bezielende leiding van presentator Maxim Hartman kregen de finalisten elk een volledig kale sloopwoning tot hun beschikking. In drie dagen moesten ze hier diverse ruimtes verbouwen waarbij ze hun creativiteit de vrij loop konden laten gaan. Na afloop werden hun projecten uiterst kritisch en vakkundig beoordeeld door de tweekoppige jury die bestond uit de van YouTube bekende klusfluencer MasterMilo en project coördinatie manager bij HORNBACH Richard van der Dussen. >>Spoileralert<< Heb je de finale nog niet gezien? Kijk hem terug via www.debesteklusservannederland.nl voor je verder leest.

De winnaar
De 43-jarige Orlando Pfister uit Berkel en Rodenrijs mag zichzelf een jaar lang De Beste Klusser van Nederland noemen. Heel Nederland kon 26 november op tv bij Veronica zien hoe hij de finale won. Het was het spectaculaire slotakkoord van de prestigieuze verkiezing. Orlando voerde de opdracht volgens de deskundige jury het beste uit en mocht als trotse winnaar de Gouden Hamer mee naar huis nemen.

Ontlading, blijdschap en trots
Na drie pittige klusdagen had de uiteindelijke winnaar Orlando zijn sloopwoning volledig naar eigen inzicht ingericht. Er stond een geweldig totaalconcept met in de woonkamer een eigen gemaakte barbecue met afzuigkap, een klimwand, een groot net om in te relaxen, een vijver met zelfgemaakte magnetische hengels om gekoelde bierflesjes mee op te vissen, een bijlen-gooi-baan en een geheime deur met daarachter een verborgen werkplaats vol gereedschap. De jury was zo onder de indruk van Orlando’s werk, dat ze hem de titel De Beste Klusser van Nederland 2022 gaven. Zijn winnende finaleproject had alles in zich. Het was creatief, netjes afgewerkt en de gebouwde constructies zaten zo goed in elkaar dat alles daadwerkelijk gebruikt kon worden. Orlando heeft naast zijn veelzijdige kluskennis ook veel doorzettingsvermogen laten zien. Dat had hij nodig ook, want het kostte hem even om op gang te komen en de tijdslimiet vond hij behoorlijk stressvol. Toen Orlando hoorde dat hij had gewonnen, was er na ontlading al snel enorme blijdschap en heel veel trots.

Details maakten het verschil
De twee andere finalisten legden Orlando en elkaar drie dagen lang het vuur aan de schenen. De competitie was moordend. In de woning van finalist Erik Dibbets stond na drie dagen een zelfgemaakt bed met daaronder een jacuzzi, hij bouwde een bar die kon ronddraaien en er stroomde een heuse waterval in zijn woonkamer. Vooral Eriks creativiteit en technische vaardigheden konden op veel waardering van de jury rekenen. Ook finalist Rutger van Asselt maakte indruk met zijn project. In het bijzonder zijn creativiteit. Hij bouwde een volledige kamer met keuken en boekenkast op z’n kop aan het plafond. Daarnaast maakte hij ook een strandkamer en een vuurkamer. Tot op het laatste moment was het spannend wie er met de winst vandoor ging. Het verschil zat ‘m uiteindelijk in de details. De jury was van mening dat Orlando de afwerking het best voor elkaar had en daarom werd hij uitgeroepen tot De Beste Klusser van Nederland 2022.

De Tv-registratie van de finale van De Beste Klusser van Nederland 2022 is hieronder terug te kijken.

Lees ook ...