Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Woongroep dolblij met nieuwe veranda in de tuin

In de Apeldoornse wijk Zonnehoeve aan Het Sparrenbos woont een groep mensen met een verstandelijke beperking samen in één huis. Hun ouders hebben jaren geleden het initiatief genomen om hier een veilige en prettig woonplek voor hen te realiseren. Op vrijdag 26 augustus is die plek nóg fraaier geworden. Stichting HORNBACHhelpt bouwde in één dag een gloednieuwe overdekte veranda in de tuin. De bewoners zijn dolblij met hun nieuwe buitenplek.

Het huis waar de groep woont, is speciaal voor hen ontworpen en gebouwd. Twintig jaar geleden richtten hun ouders hiervoor ‘Oudervereniging Ons Huis’ op om met elkaar het huis te kunnen huren en de kleinschalige woonvorm voor hun kinderen op te zetten. “Ze wonen er met z’n achten”, vertelt Jos Storteboom, één van de ouders. “De oudste is ruim 50 jaar en de jongste iets boven de 20. Ze hebben het er fijn samen. Omdat de groep klein is, lukt het om vanuit onze oudervereniging bijna alles zelf te besturen en bestieren. Alleen de professionele 24-uurs zorg en dagbesteding kopen we in.”

Zelf onvoldoende kennis, mensen en middelen
De kracht van de oudervereniging is de enorme betrokkenheid. Met liefde en warmte maken de ouders de leefomgeving voor hun kinderen zo aangenaam mogelijk. Een langgekoesterde wens is een opknapbeurt voor het terras in de tuin. Jos: “Er staat al jaren een klein zitje en we rommelen wat aan met een schaduwdoek. Niet erg uitnodigend om er samen te gaan zitten. Een buitenplek met meer ruimte en beschutting betekent voor onze kinderen een enorme verbetering. Als oudervereniging krijgen we zelf heel wat voor elkaar, maar zo’n groot project is echt teveel gevraagd. We hebben simpelweg de kennis, mensen en financiën niet om dit voor elkaar te boksen.” Stichting HORNBACHhelpt heeft die kennis en middelen wel en schoot ‘Oudervereniging Ons Huis’ daarom te hulp.

Gezichten om nooit te vergeten
De klushanden van het vijfkoppige HORNBACHhelpt-team in Apeldoorn jeukten om met het project voor de woongroep aan de slag te gaan. Marleen Bloemheuvel van de HORNBACH-vestiging in Apeldoorn: “De voorbereiding nam best wat tijd in beslag. We moesten ontwerpen, materiaal bestellen, transport regelen en de betonnen poeren plaatsen waar de palen van de veranda stevig op komen te staan. Dankzij al dat voorwerk en hulp van een paar ouders, is het gelukt om de hele veranda in één dag op te bouwen. Ook al was het flink buffelen om het bouwwerk van 3 x 5,5 meter neer te zetten, je weet waarvoor je het doet. De glunderende gezichten van de bewoners toen ze aan het eind van de dag voor het eerst hun nieuwe buitenplek zagen, ga ik nooit vergeten.”

Verschil maken voor een ander
Iets kunnen betekenen voor een ander is wat Marleen en haar HORNBACHhelpt collega’s drijft. “Ik heb het gevoel dat dat in de huidige maatschappij steeds minder vanzelfsprekend is. Ik ben er daarom trots op dat HORNBACH wel belangeloos tijd, ruimte en middelen vrijmaakt om het verschil te maken voor een ander.” Dit project in Apeldoorn is daar duidelijk in geslaagd. Volgens Jos zijn de bewoners razend enthousiast. “We gaan de veranda nog sfeervol inrichten met verlichting en een vloerkleed. En als het lukt, plaatsen we nog een terrasverwarmer. Onze kinderen kunnen dan ook in de avond en met wat kouder of regenachtig weer gezellig samen buiten zitten en nog langer genieten van hun nieuwe veranda. We zijn HORNBACHhelpt ongelooflijk dankbaar. Zonder hun hulp hadden we dit project nooit kunnen realiseren.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall