Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Groei Hornbach Nederland zet onverminderd door

Groei Hornbach Nederland zet onverminderd door

Opening vestiging Zwolle groot succes

De omzet van Hornbach Group, het moederbedrijf van de gelijknamige bouwmarktketen, blijft groeien. In maart bracht het Duitse concern al naar buiten dat de netto-omzet in het boekjaar 2017/2018 voor het eerst boven de vier miljard euro uit kwam. De nieuwste kwartaalcijfers laten zien dat ook de start van 2018 goed is. Nederland heeft wederom een belangrijk aandeel en groeide met dubbele cijfers. Het hoogtepunt van het eerste kwartaal was de opening van de vestiging in Zwolle, de eerste in de provincie Overijssel.

De groepsomzet groeide in het eerste kwartaal van 2018 met 2,7% tot een totaal van 1,227 miljard euro. Een omzetstijging die gerealiseerd is buiten de Duitse thuismarkt. In Duitsland bedroeg de netto-omzet in het eerste kwartaal € 612,7 miljoen. Daarmee zit de bouwmarktketen bijna op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal van vorige jaar, toen de netto-omzet € 613,4 miljoen bedroeg. In de acht andere Europese landen waar Hornbach actief is, steeg de omzet met 6,3% tot 549,4 miljoen. Dat was in het eerste kwartaal van 2017 nog € 516,9 miljoen. Het buitenlandse aandeel in de omzet is dan ook gestegen van 45,7% naar 47,4%.

Hornbach populair in Nederland
Op 14 maart opende Hornbach haar veertiende Nederlandse bouwmarkt in Zwolle. “Een groot succes”, laat Evert de Goede, algemeen Directeur Hornbach Nederland weten. “Consumenten hebben de eerste Hornbach-vestiging van Overijssel direct in hun hart gesloten. En we zien op meer plekken, met name in het oosten van het land, een duidelijke vraag naar onze dienstverlening. Ik ben dan ook trots dat we in het najaar van 2019 onze vijftiende vestiging in Duiven, nabij Arnhem, openen. De eerste op Gelderse bodem. En we treffen tevens voorbereidingen voor bouwmarkten in andere plaatsen in het Oosten van Nederland.”

Kerncijfers Hornbach Group 1e kwartaal 2018

  

Op 31 mei 2018 telde bouwmarktketen Hornbach 157 doe-het-zelf winkels, waarvan 97 gevestigd in Duitsland en 60 in de rest van Europa. Het volledige kwartaaloverzicht van Hornbach Holding AG&Co. KGaA en Hornbach Baumarkt AG kunt u vinden op www.hornbach-group.com/financialreports

 

 

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels vijftien vestigingen in ons land. In 2020 hebben consumenten HORNBACH voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de derde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall