Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach blijft positieve resultaten boeken

Hornbach blijft positieve resultaten boeken

Groep verhoogt omzet 2012/2013 naar 3,23 miljard

De Hornbach Groep, moeder van de gelijknamige bouwmarkten, blijft positieve resultaten boeken. In het boekjaar van 2012/2013 (looptijd 1 maart t/m 28 februari) is de omzet van het jaar ervoor licht overtroffen. Zo steeg de concernomzet in deze periode, zoals geprognotiseerd, met 0,8%, tot 3,229 miljard euro.

Op de balansdatum telde deelconcern Hornbach-Baumarkt-AG in Europa 138 grootschalige bouwmarkten annex tuincentra, waarvan 9 in Nederland. Dit grootste en belangrijkste deelconcern van de Groep verhoogde (inclusief de nieuwe vestigingen) de totale netto-omzet naar 3,020 miljard euro. De vestigingen in Duitsland genereren ruim de helft (1,741 miljard) van die omzet.

Sterker in weerbarstige tijden

”De cijfers in binnen- en buitenland bewijzen dat Hornbach bij een weerbarstige economie meestal sterker is dan de concurrent”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “In de landen waarin wij actief zijn, is een omvangrijke bouw- en renovatiebehoeftes. En juist als het gaat om energie-efficiënte saneringen, de megatrend van dit moment, zijn wij met ons grote kwaliteitsassortiment, deskundige advies en onze projectfilosofie beter uitgerust dan de rest. Wij kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.“

Zoals verwacht begon Hornbach in de tweede helft van het boekjaar wel de gevolgen te voelen van de recessie, en van het gebrek aan vertrouwen door de schuldencrisis in Europa. In de loop van 2012 trapten de huishoudens in veel Europese landen krachtig op de consumptierem. Bovendien hadden de bezuinigingen in de woningbouwsector en het onroerend goed vooral invloed op de like-for-like omzetdalingen van de Hornbach bouwmarkten en tuincentra buiten Duitsland (min 3,2%). De Duitse vestigingen evenaarden in 2012/2013 like-for-like het recordhoge niveau van vorig jaar, ze hebben daarbij opnieuw aan marktaandeel gewonnen. “

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall