Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Opnieuw omzetgroei met dubbele cijfers voor Hornbach Nederland

Opnieuw omzetgroei met dubbele cijfers voor Hornbach Nederland

Een derde kwartaal van uitersten voor Hornbach Group

De Hornbach Group kijkt met gemengde gevoelens terug op het derde kwartaal van 2018. De kwartaalcijfers, die het bedrijf vandaag naar buiten bracht, laten een omzetstijging van 7,7% zien. De kosten zijn echter gestegen en konden niet worden gecompenseerd door de groei van de brutowinst. Wel heeft Hornbach Nederland substantieel bijgedragen aan de totale groei én groeit het voor het derde kwartaal op rij dit jaar, met dubbele cijfers.

Hornbach Group
In de eerste negen maanden van het boekjaar steeg de geconsolideerde groepsomzet met 4,8% tot 3.475,5 miljoen euro, terwijl de aangepaste EBIT 11,1% lager was dan vorig jaar en uitkwam op 180.600.000 euro. Net als in voorgaande periodes werd de omzetgroei vooral buiten thuisland Duitsland gerealiseerd. Hornbach zag haar omzet in het derde kwartaal in de acht overige Europese landen samen stijgen met 10,9% tot een totaal van 492,6 miljoen euro.

Groei in Nederland
“We zijn zeer tevreden met ons Nederlandse aandeel, dat een substantiële bijdrage heeft in de omzetgroei van Hornbach”, concludeert algemeen directeur Evert de Goede van Hornbach Nederland. “De afgelopen maanden zagen wij de omzet wederom met dubbele cijfers groeien. Er wordt volop verbouwd, door de razenddrukke professionals en ook steeds meer door consumenten zelf. De komende jaren gaan we verder groeien in Nederland. We bouwen momenteel een nieuwe vestiging in Duiven, vlak bij Arnhem. En op de planning staan vestigingen in Apeldoorn, Enschede en Nijmegen.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall