Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach haalt 250 miljoen op met obligatielening

Hornbach haalt 250 miljoen op met obligatielening

Lening door grote vraag meerdere malen overtekend

HORNBACH-Baumarkt-AG heeft vandaag een obligatielening uitgezet van 250 miljoen euro. De uitgifte is meerdere malen overtekend vanwege de grote vraag van particuliere en institutionele beleggers. Met een couponrente van 3,875% en een emissiekoers van 99,25% behalen de investeerders een rendement van 4% per jaar.

De transactie is onder meer bedoeld ter herfinanciering van een op 25 februari 2013 voortijdig opgezegde oude lening van de onderneming. “Deze uitgifte vormt een belangrijke bouwsteen in de financieringsstrategie van ons concern en biedt ons op de lange termijn zekerheid voor de verdere groei van onze groep”, aldus financieel directeur Roland Pelka.

De uitgifte heeft een looptijd van zeven jaar (ISIN DE000A1R02EO) en is succesvol begeleid door Commerzbank, HSBC en UniCredit Bank, die fungeerden als joint lead managers en bookrunners. Voorafgaand aan de transactie presenteerde HORNBACH-Baumarkt-AG zichzelf aan potentiële beleggers tijdens een twee dagen durende roadshow in Frankfurt, München, Wenen en Zürich.

DISCLAIMER

De effecten zijn niet en worden niet conform de Amerikaanse Securities Act geregistreerd en worden evenmin buiten Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk aan het publiek aangeboden. Het aanbod vindt uitsluitend plaats via en op basis van een effectenprospectus. Dit prospectus is op de internetsite van de Luxemburgse beurs www.bourse.lu of op de internetsite van de onderneming (www.hornbach-gruppe.com) verkrijgbaar.

Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
vanhulzen•gummo•kicks
Tom Lebrechthausen
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 5430 5163
E-mail:hornbach@vhgk.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat HORNBACH nu twintig jaar en telt het inmiddels dertien vestigingen. HORNBACH won in 2016 voor de elfde keer de Retail Jaarprijs, in de categorie `Beste Bouwmarkt van Nederland’. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Twitter
Social wall
Facebook
Social wall