Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Een tas met een boodschap

Klimaatbewustzijn scheppen met eerlijke tassen

Vanaf vandaag is er een nieuwe draagtas verkrijgbaar bij alle vestigingen van bouwmarkt Hornbach. Deze draagtas bestaat voor 80% uit gerecycled plastic en is op klimaatvriendelijke wijze geproduceerd. De gehele opbrengst van de tassen gaat naar Justdiggit, die het rechtstreeks teruggeeft aan de natuur. Wessel van Eeden van Justdiggit kreeg vandaag daarom een cheque van € 17.500,- overhandigd van algemeen directeur Evert de Goede. De maand oktober staat bij Hornbach in het teken van Justdiggit met verschillende acties.

Hornbach wil mensen bewustmaken van klimaatverandering
Dit initiatief heeft een tweeledig doel: het klimaatbewustzijn in Nederland vergroten en het tegengaan van de opwarming van de aarde. “Het liefst gebruiken we helemaal geen tassen. Maar als klanten er toch een nodig hebben, laat het dan een eerlijke, klimaatvriendelijk geproduceerde draagtas zijn”, aldus Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Bouwmarkt Nederland. Hornbach wil het bewustzijn rondom klimaatverandering stimuleren en werkt samen met Justdiggit, een non-profitorganisatie die op een slimme manier klimaatverandering tegengaat. Ter ondersteuning van Justdiggit start Hornbach het tassenproject.

Justdiggit en Hornbach: een duurzame samenwerking
In 2015 is de samenwerking tussen Hornbach en non-profitorganisatie Justdiggit ontstaan; bij bepaalde verkochte planten werd een deel van de opbrengst voor Justdiggit gereserveerd, dit leverde € 15.000,- op. Beide partijen waren blij met dit resultaat, en daarom is er besloten om een duurzame samenwerking aan te gaan. Naast de lancering van de tassen wordt oktober ook Justdiggit-maand. Wessel van Eeden: “Wij zijn erg blij met de bijdrage van Hornbach, want het geeft ons de kans om onze activiteiten verder uit te breiden en meer mensen te informeren over onze oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.”

Eerlijke tassen
De nieuwe draagtassen worden gerealiseerd in samenwerking met Fair Bags, een specialist in het klimaatneutraal en eerlijk produceren van draagtassen. Ze bestaan voor minimaal 80% uit gerecycled consumer waste plastic. De draagtassen zijn 50 x 50 cm groot, hebben een versterkte handgreep en een stoer uiterlijk. Ze kosten 15 cent per stuk. De helft daarvan gaat naar Justdiggit. Fair Bags-oprichter Wilma van Leeuwen: “Ik vind het een heel goed project, omdat het direct bijdraagt aan klimaatbewustzijn bij consumenten en indirect aan het afkoelen van de aarde.”

Over Justdiggit
Justdiggit is een non-profitorganisatie die streeft naar het herstel van hele ecosystemen door het ondergronds brengen van regenwater en gebruik te maken van agrobosbouw en klimaatbestendige landbouw. Door het terugbrengen van de vegetatie koelt de planeet af, want hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet. Daarnaast ontwikkelt Justdiggit positieve, internationale campagnes en educatieprogramma’s om een hele generatie te inspireren en activeren om klimaatverandering tegen te gaan.

Over Fair Bags
Fair Bags is in 2007 ontstaan uit liefde voor het product ‘draagtassen’ in combinatie met de wens om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Fair Bags richt zich vooral op bedrukte (naar wens van de klant) en onbedrukte draagtassen. Zij proberen van iedere draagtas die gemaakt wordt, een zo duurzaam mogelijk exemplaar te maken. Dit doen ze door de klant te stimuleren in het gebruik van bijvoorbeeld FSC/PEFC-gecertificeerd papier, bio- of gerecycled plastic en CO2-compensatie. In China wordt alleen met producties gewerkt die het (ISO) SA 8000-certificaat hebben.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall