Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach Alblasserdam doneert kleding voor Afrika

Kijk niet gek op als er binnenkort vanuit Afrika beelden opduiken van mensen in kleding van Hornbach. Vandaag overhandigde Henk Bakker (Hornbach) aan Bert Blase (vice-voorzitter bestuur Stichting Humana) de eerste doos met jasjes, shirt en polo’s. In totaal staat er bij Hornbach Alblasserdam anderhalve pallet klaar met ruim 750 kledingstukken (afkomstig uit alle vestigingen), bestemd voor Zambia.

“Mooi dat een bedrijf als Hornbach een tweede bestemming wil geven aan deze kleding. Een heel duurzame oplossing”, zei Bert Blase, van Stichting Humana, bij het aannemen van de eerste, symbolische doos. “Dat meen ik uit de grond van mijn hart, want zo’n schenking door een bedrijf is niet vanzelfsprekend. Bedrijven vernietigen bijvoorbeeld vaak hun ‘gedateerde’ textiel, omdat ze niet willen dat hun oude fanshopkleding nog in omloop is. En dat is zonde, want het gaat vaak om kwalitatief goed materiaal, dat dankzij dit soort initiatieven voor een schappelijke prijs aan de man kan worden gebracht. Wij zijn Hornbach dus erg dankbaar voor deze schenking!”

Dit initiatief vindt zijn oorsprong in de goede relatie tussen de Alblasserdamse bouwmarkt en Bert Blase, oud-burgemeester van Alblasserdam en nu waarnemend burgemeester van Vlaardingen. “We hebben de afgelopen jaren zeer prettig met de heer Blase samengewerkt”, vertelt Henk Bakker van Hornbach. “Deze gift is daarmee ook een blijk van dank naar hem toe.”

Over Stichting Humana

Als sociaal ondernemer zamelt Humana circa 10 miljoen kilo textiel in per jaar. De chauffeurs van Humana halen het ingezamelde textiel op en brengen dit naar sorteercentra op verschillende locaties in Nederland. Hier wordt het textiel op kwaliteit en soort uitgezocht. Door een zeer groot internationaal netwerk zorgt Humana ervoor dat circa 85% van alle ingezamelde kleding een tweede leven krijgt en wordt herdragen. Humana verwerkt een deel van de ingezamelde kleding zelf. Dit gebeurt in sorteercentra in Assen, Eindhoven en Utrecht waar veelal mensen met een beperking werken of mensen die een langere tijd werkloos zijn geweest.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall