Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Nederland klaar voor woonmetamorfose

De vier najaarstrends van 2020 volgens de designers van HORNBACH

Nederlanders hebben dit jaar extra veel behoefte om hun interieur op te frissen. Nu we meer tijd thuis doorbrengen, is de aandacht voor woontrends groter dan ooit. Met inspiratie van de projectbouwmarkt kan de interieur-metamorfose beginnen. De designers, inrichtingsdeskundigen en kleurspecialisten van Hornbach geven een nieuwe invulling aan 4 grote trends: industrieel, landelijk, Scandinavisch en modern. Bekijk de woonwerelden van Hornbach op https://www.hornbach.nl/projecten/wooninspiratie/

Industrieel – Make Space
De industriële trend staat als een huis. De stijl, met harde materialen zoals steigerhout en metaal, fabriekslampen en veel zwart, is perfect voor iedereen die houdt van strakke inrichting zonder opsmuk. De industriële stijl is verrassend goed te combineren met minimalisme en optimaal ruimtegebruik, zo laten de experts van Hornbach zien. Met slimme opbergoplossingen en verplaatsbare meubels houd je ruimte en overzicht in huis. Daardoor komen de stoere, strakke elementen van je industriële stijl beter tot hun recht. In de woonwereld Make Space creëer je meer vrijheid in huis.

Landelijk – Coming Home
De landelijke stijl is heel uitgesproken in materiaal- en kleurgebruik. Bij deze stijl horen donkere, warme kleuren gecombineerd met bloemenpatronen. Klassieke elementen die allemaal bijdragen aan een huiselijke sfeer. In het interieur anno 2020 in deze landelijke stijl, voeren ronde vormen en zachte materialen de boventoon. De kleuren zijn energiek, met veel roodtinten maar ook diepblauw en zacht violet. Fluweel en bloemmotieven zijn hierin een absolute must. De experts van Hornbach geven inspiratie voor combinaties van wandbekleding, meubels en accessoires. In de woonwereld Coming Home combineer je sfeervolle elementen tot een huiselijke stijl.

Scandinavisch – Family Time
Verschillende woonvoorkeuren combineren in een fris interieur? Daar leent de Scandinavische interieurstijl zich goed voor. Deze stijl kenmerkt zich door lichte kleuren, licht hout en ruimtelijkheid. De designers van Hornbach voegen hier elementen aan toe in antraciet, grijs en trendy rosékleuren, wat spannende contrasten oplevert. De tegenstellingen tussen licht en donker, zacht en warm zorgen voor harmonie en rust. Verschillende groene kamerplanten maken de Scandinavische sfeer compleet. In de woonwereld Family Time speel je met contrasten.

Modern – Everything Goes
Modern betekent vooral: durven combineren! Deze interieurstijl is uitbundig, met uitdagende combinaties van pastelkleuren met groen en verschillende materialen, zoals fluweel, zijde en messing. De experts van Hornbach signaleerden de jungle-trend in het moderne interieur, met bladermotieven, dierenprints, planten en sterk aanwezige groentinten. Het bijbehorende kleurenpalet, met groen, zachtgeel en subtiel roze, brengt deze excentrieke stijl in balans. In de woonwereld Everything Goes breng je afwisseling en levendigheid in huis.

In een keer klaar
Het is best een kunst om een interieur volledig in stijl in te richten, vooral als je verschillende adressen af moet voor (opberg-)meubels, verf, behang en alle andere benodigdheden. Met deze woonwerelden is dat probleem opgelost. Alle materialen en gereedschappen om ze in je eigen huis toe te passen, zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Hornbach.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall