HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Nieuwste woontrends bij HORNBACH

Ga aan de slag met jouw favoriete voorjaarsstijl

De lente is officieel begonnen. Is jouw interieur klaar voor het nieuwe seizoen? Bij HORNBACH vind je de laatste woontrends om je interieur eigenhandig voorjaarsproof te maken. De projectbouwmarkt presenteert vier woonstijlen waarin ruimte, licht en positieve energie centraal staan. Maak kennis met Cool Down, Pure Spice, Take a Break en Pop Up.

Twee keer per jaar steken de designers en kleurspecialisten van HORNBACH de koppen bij elkaar. “We brengen dan de allernieuwste kleuren, vormen en materialen samen”, vertelt Nicole Emers, Inkoper Deco & Interieur bij HORNBACH Nederland enthousiast. “Kenmerkend voor de voorjaarscollectie van 2021? Dat is het gebruik van natuurlijke materialen. Zo komen in alle woonstijlen houten elementen, zachte stoffen en geweven tapijten terug. Planten zorgen voor de finishing touch. In woonstijl Pure Spice combineren we deze met felle kleuren. Liever een sereen en strak interieur? Kies dan voor Cool Down of Pop Up.” Voor meer informatie over de verschillende woonstijlen kunnen consumenten terecht op www.hornbach.nl/projecten/wooninspiratie. Daar worden bovendien volop tips gedeeld om zelf aan de slag te gaan. “Wie wat extra hulp kan gebruiken, kan nu ook een online adviesgesprek inplannen. Gewoon even videobellen met onze specialisten. Zij helpen je graag op weg met jouw project”, aldus Nicole Emers.

Scandinavisch – Cool Down
Licht. Vrijheid. Ruimte. De Scandinavische interieurstijl is een verademing. Met strakke lijnen en natuurlijke kleuren brengt deze inrichting balans. Zachte tinten als gebroken wit, grijs en beige zorgen voor een ruimtelijk gevoel. De designers van HORNBACH laten zien hoe minimalistische meubels de rust in het interieur versterken. Natuurlijke materialen, zoals steen en hout vormen een mooi contrast met zachte stoffen en tapijten. 

Retro – Pure Spice
De retro-stijl brengt volop energie! Een positieve boost voor elk interieur, geïnspireerd op de jaren ’70. Bij deze stijl horen warme, pittige kleuren als oranje, geel, goud en rood. Combineer ze met neutrale kleuren als grijs, beige en wit voor een open, energieke uitstraling. De experts van HORNBACH geven inspiratie voor opvallende combinaties van wandbekleding, meubels en accessoires. Pure Spice: laat het maar lekker knallen!

Urban Jungle – Take a Break
Haal buiten naar binnen! Wie zijn ontspanning haalt uit de natuur, zal genieten van de Urban Jungle-stijl, vol botanische elementen en natuurlijke materialen. De interieurspecialisten van HORNBACH creëerden een groene, duurzame woonwereld waarin vergrijsde groen- en blauwtinten een contrast vormen met donkere, aardse houtkleuren. Planten mogen niet ontbreken en worden afgewisseld met materialen als hout, textiel en sisal. Take a break brengt het vakantiegevoel thuis.

Modern – Pop Up
De kracht van eenvoud. Dat is typisch Pop Up, een woonstijl die ruimte en overzicht geeft. De interieurexperts van HORNBACH werkten aan de perfecte kamerindeling, waarin elke centimeter wordt benut. Lichte kleuren op de muur en de vloer geven het interieur een rustige basis. Ook de meubels en accessoires zijn in deze stijl simplistisch. Met kleurenaccenten als vuurrood, citroengeel en kobaltblauw breng je levendigheid aan. Pop Up geeft lucht, met een eigenzinnig en industrieel tintje.

Lees ook ...